Autonieuws

Verrassing: ook al nieuwe Ford Mustang Convertible

Niet één, maar twee nieuwe veulens heeft Ford in de wei lopen. Vrijwel tegelijk met de nieuwe Mustang Coupé wordt de Convertible-carrosserievariant daarvan gepresenteerd. Is dat even een leuke verrassing, zo op Sinterklaasdag.

Ford viert het 50-jarige bestaan van haar Mustang groots door de nieuwe generatie meteen in twee carrosserievarianten voor te stellen. Van de Coupé en deze Convertible is die laatste natuurlijk het meest boulevard-proof, al zal de dichte versie weer meer koppen doen draaien op het circuitterrein.

Van snorren tot gorgelen
Op het dak na, die naar goede traditie ook bij de nieuwe van stof is, is de Mustang Convertible technisch gezien natuurlijk identiek aan de Coupé. Dat betekent eenzelfde modernere onafhankelijke wielophanging rondom, een ‘Europees’ afgewerkt ex- en interieur en een motorpalet dat bestaat uit drie krachtcentrales die allen benzine drinken.
Snorren, dit al dan niet aangesterkt via een sound composer, doe je met de nieuw ontwikkelde 2.3 liter. Een viercilinder, maar vergis je niet. Dankzij een potente turbo kan hij ruim 300 pk opwekken. Als tussenmotor (alhoewel, want minder krachtig dan de 2.3) is er een 3.7 liter V6 met om en nabij de 300 pk en 365 Nm. Wil je serieus de blits maken en dit vooraf aankondigen, dan is de kans groot dat je met de 5.0 liter V8 het beste af bent. Die levert volgens Ford iets meer dan 425 pk aan de achterwielen bij de maximale trekkracht van 530 Nm.

Saampjes
Ford gaat de beide nieuwe Mustangs medio januari tijdens de NAIAS in Detroit officieel aan de massa voorstellen. De lancering volgt enkele maanden later en in eerste instantie alleen op de Amerikaanse markt. In Europa kunnen we de beide pony’s pas in 2015 tegemoet zien.

Foto´s: Auto Motor und Sport

Gerelateerde artikelen

Ford Mustang heeft z'n eigen horloge… van schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Ford Mustang Bullitt: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

Autonieuws
Ford Mustang Bullit
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.