Autonieuws

Nieuwe Ford Mustang is heet hangijzer

We hadden de nieuwe Mustang pas morgen in onze schoen verwacht, maar de Sint is Ford te snel af door hem – via internet – nu al over de daken te schreeuwen. Dit zal Ford niet leuk vinden.

We doen nu wel alsof de nieuwe Ford Mustang als een dief in de nacht komt, maar de oplettende bezoeker van deze autosite weet natuurlijk dat dat niet waar is. Een maand eerder wist Car & Driver al de hand te leggen op enkele beelden die een zeer realistische weergave gaven van Ford’s nieuwe ‘ponycar’. Ditmaal zijn het Amerikaanse magazine Autoweek en de website Mustang6G.com verantwoordelijk voor de lekkage, al zijn er enkele optische verschillen te ontdekken ten opzichte van de Mustang van eind oktober. Let zoal maar eens op de louvres in de motorkap, de mistpitten en het embleem op de achterzijde.

Europa
Sinds lange tijd zal de nieuwe Mustang ook weer te verkrijgen zijn via de Europese Ford-dealers. Onderhuids is hij ook Europeser dan ooit, met een moderne onafhankelijke achterwielophanging, een lager wagengewicht en naast een V6 en V8 een viercilinder. Dat turboblok zal 2.3 liter groot zijn en naar verluidt ook voorin de nieuwe Focus RS liggen. Verder details morgen, dus wordt vervolgd…

Gerelateerde artikelen

Gefacelifte Ford Mustang scheurt Europa binnen

Autonieuws
Ford Mustang
> Artikel lezen

Ford Mustang Bullit: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

Autonieuws
Ford Mustang Bullit
> Artikel lezen

Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk

Autonieuws
Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.