Autonieuws

Autoverkopen november tonen wederom vette plus

In navolging van oktober laat ook de maand november weer dikke plus in de autoverkopen zien. De afgelopen maand werden maar liefst 40.659 auto’s op kenteken gezeten. Dat is een plus van 34,3% ten opzichte van vorig jaar, blijkt uit cijfers van het RDC. Toch is het beeld flink vertekend door het massale fiscale geshop van de zakelijke rijder.

In de maand oktober werd er al een plus van ruim 37% genoteerd en toen was al te voorspellen dat ook de afzet in november een stijging zou laten zien. Immers, op 1 januari gaan de belastingregels op de schop, zodat de zakelijke rijder voor die verhoogde fiscusheffing nog snel een andere auto aanschaft. In totaal werden er in 2013 nu 378.372 nieuwe auto’s van de hand gedaan, wat vergeleken met de 484.267 stuks van vorig jaar nog steeds een daling van 21,9% betekent.

Renault claimt macht
Verrassend genoeg was november niet Volkswagen maar Renault het bestverkopende merk met 4.214 auto’s. De Duitsers bevinden zich vlak daarachter met 4.200 stuks. Toyota blijft op plek drie staan met 3.692 verkochte modellen, gevolgd door Ford met 2.994 exemplaren. De top vijf wordt gecompleteerd door het ontketende Mitsubishi dat liefst 2.991 auto’s wist te slijten.

Outlander
Die top vijf-notering hebben de Japanners natuurlijk te danken aan het immense succes van de Outlander PHEV, waar wij reeds mee reden. De Mitsu is dit jaar nog bijtellingsvrij en mag zich deze maand met 2.766 afgezette eenheden zelfs het best verkochte model van ons land noemen. Het merk heeft er voor het eind van dit jaar nog meer dan 5.000 af te leveren, waardoor hij zich naar alle waarschijnlijkheid ook volgende maand het populairste model mag noemen.

Mégane
De Renault Mégane mag zich met 1.505 verkopen nummer twee noemen. De Fransoos mag zich dit jaar nog 14%’er noemen en blijkt onder het zakelijk publiek nog altijd zeer populair. De laatste plek op het ereschavot wordt door de Volvo V40 betreedt, die het met 1.438 stuks onveranderd goed blijft doen. Volkswagen zag de Golf 1.423 keer van de hand gaan, terwijl de Up! dat 1.337 keer deed.


Gerelateerde artikelen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Stijlvol eerbetoon: Bentley Mulsanne W.O. Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.