Autonieuws

Suzuki A:Wind knipoogt naar Alto

Op de Thailand Motor Show heeft Suzuki deze A:Wind Concept onthuld, een guitig en frivool karretje in de geest van de Alto. Opmerkelijk zijn de moderniteiten voor een A-segmenter.

Met een leeftijd van 4 jaar is de Suzuki Alto volgens de ongeschreven regels binnen de auto-industrie eigenlijk nog niet oud genoeg om vervangen te worden. De A:Wind is in feite dan ook nog een concept, al ziet hij er verdraaid productierijp uit. En energiek, met z’n gelijknamige lakkleur Energy Yellow over z´n speelse snoet, terwijl hij rust op ludieke 16 inch turbine-vormige wielen.
Van binnen gaat het er een stuk alledaagser aan toe, maar we zien wel wat lijkt een zeer modern infotainmentsysteem te zijn. En een schakelcoulisse die verwijst naar een automatisch transmissie, terwijl - nu we toch bezig zijn - er in de koplampunits Xenon-verlichting lijkt te schijnen. Stuk voor stuk features die we momenteel nog niet vaak tegenkomen in het A-segment.

Nieuwe norm
Volgens het bijgesloten filmpje heeft de A:Wind een lengte van 3,6 meter bij een breedte van 1,6 meter en is hij 1,54 meter hoog. De wielbasis meet 2,43 meter. In vergelijk met de Alto is dat een behoorlijke pas op de plaats want die komt in de lengte niet verder dan 3,5 meter. Ook is hij een stukje lager met 1,47 meter en is bij dat model de afstand tussen de voor- en achterwielen slechts 2,36 meter. De grotere buitenmaten en de wielbasis van de A:Wind sluiten dan ook aan bij zijn naam, want het Japanse merk wil qua binnenruimte nieuwe normen stellen in het A-segment. Als het hierbij blijft, dan maakt Suzuki daarin een goede kans met de gloednieuwe Hyundai i10 als momenteel de ruimste in het A-segment, maar die van buiten compacter is dan deze A:Wind.

Volgens de berichten is Suzuki van plan de A:Wind volgend jaar al in productie te nemen.

Gerelateerde artikelen

Suzuki Alto Online heeft geen verkoper nodig

Autonieuws
Suzuki Alto Online heeft geen verkoper nodig
> Artikel lezen

Suzuki Alto wordt vervangen door deze Celerio (Update: motorspecificaties)

Autonieuws
Suzuki’s kleinste wordt vervangen door grotere Celerio
> Artikel lezen

Suzuki Alto stoot minder uit en krijgt A-label

Autonieuws
Suzuki Alto stoot minder uit en krijgt A-label
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.