Autonieuws

Nieuwe Honda NSX ook dakloos

De lancering van de gesloten versie is nog minstens anderhalf jaar van ons verwijderd of er wordt nu al beweert dat de nieuwe Honda NSX er ook zonder vast dak komt. Laten we het hopen.

Er zijn zo van die auto´s die de tongen losmaken, ook al valt er weinig echt nieuws te melden. Een goed voorbeeld daarvan is de Porsche 918 Spyder bijvoorbeeld. Daarover is zo veel verschenen dat nauwelijks nog duidelijk was wanneer die nu exact werd gelanceerd. Met de Honda NSX-opvolger gaat het dezelfde richting uit. Al sinds 2006 is Honda aan het plagen voor de nieuwe generatie die in 2015 realiteit moet zijn. Eindelijk! Maar er zit meer NSX-nieuws in het vat als we de berichten moeten geloven: een Roadster.

Zacht petje
De koetswerkvorm? Wel, hoe de gesloten tweezitter eruit komt te zien lijkt onderhand wel vast te liggen. Honda heeft er zelfs al een raceversie op gebaseerd. Maar of er daadwerkelijk ook een open variant komt? Daarover is het laatste woord nog niet gezegd, al heeft Honda op de Autosalon van Tokyo laten doorschemeren dat die wel deel gaat uitmaken van het leveringsprogramma.
Verwacht hem sowieso niet kort na de Coupé. Schrijven over welke vorm de Roadster-variant zal aannemen is dan ook eigenlijk nog veel te vroeg. In elk geval geen targa, en wellicht ook geen variant met een stalen klapdak. Wat overblijft is klein stoffen dakje, zoals onder meer de Audi R8 Spyder die heeft.

Gerelateerde artikelen

Honda NSX: elektrisch en meer dan 1.000 pk?

Autonieuws
Honda NSX: elektrisch en meer dan 1.000 pk?
> Artikel lezen

Honda Type-R viert 25ste verjaardag

Autonieuws
Honda NSX Type R
> Artikel lezen

Honda gaat Pikes Peak beklimmen met elektro-NSX

Autonieuws
Honda gaat Pikes Peak beklimmen met elektro-NSX
> Artikel lezen

Honda Vision Gran Turismo haalt 't bloed onder de nagels

Autonieuws
> Artikel lezen

Honda NSX GT3: € 465.000,- en er kan geen likje verf van af

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.