Autonieuws

Peugeot 308 SW loopt vooruit op de goede zaken (14%)

Hij is nog niet eens onthuld, maar nu al is de nieuwe Peugeot 308 SW te bestellen. Vooral voor zakelijke rijders valt er wat te halen, want de Fransen verklappen alvast dat de Blue Lease-uitvoeringen van de 308-station rijp zijn voor 14% bijtelling.

De nieuwe 308 SW staat in mei 2014 bij de dealers met een debuut in maart tijdens de Autosalon van Genève, maar dat duurt Peugeot Nederland te lang om voor zich te houden dat het model in de gewilde bijtellingsklasse van 14% gaat vallen. Althans, dat geldt voor de op de leaserijder beruste Blue Lease- en Blue Lease Executive-uitvoering, die opvallend genoeg al vanaf heden (blind) zijn te bestellen. We hebben immers nog geen concreet beeld van de nieuwe 308 SW ontvangen.

Prijzen en uitrusting
Prijzen beginnen bij € 24.050,- voor de 308 SW Blue Lease, terwijl de iets rijker uitgeruste Executive-versie van die uitvoering te koop is voor € 26.350,-. Standaard beschikken de beide Blue Lease-modellen zoal over een touchscreen met radio en navigatie, een Peugeot Connect SOS-module, een multifunctioneel lederen stuurwiel, airconditioning en cruise control. De Blue Lease Executive voegt daar nog een aantal zaken aan toe zoals climate control, lichtmetalen velgen, parkeerhulp voor en achter en een glazen panoramadak.

BlueHDi
Hoe de nieuwe 308 SW aan die 14%-status komt? Nou, door hem te voorzien van de zuinige en schone 1.6 BlueHDi. Deze dieselmotor is een doorontwikkeling van de bekende DV6-motorreeks, gebruikt door Citroën, Ford, Volvo, Mini en Mazda, maar die nu is voorzien van BlueHDi-technologie. Kort gezegd betekent dit dat in de uitlaat naast de normale katalysator en het roetfilter ook een SRC-katalysator is geplaatst. In combinatie met een nieuw additief, genaamd AdBlue, zorgt dit systeem voor het nog verder terugdringen van schadelijke stoffen in de uitlaatgassen en een reductie van het brandstofverbruik. Hoeveel vermogen de 1.6 BlueHDi levert is nog niet bekendgemaakt. Dat verwachten we over enkele weken tegemoet te zien als Peugeot meer informatie over de nieuwe 308 SW gaat prijsgeven.

Gerelateerde artikelen

Peugeot 308 GT: sportieve benzine- en diesel-308

Autonieuws
Peugeot 308 GT naar de Autosalon van Parijs
> Artikel lezen

Rondje om de nieuwe Peugeot 308 SW

Fotogalleries
Rondje om de nieuwe Peugeot 308 SW
> Artikel lezen

Peugeot 308 SW terug in bijtellingsklasse 14%

Autonieuws
Peugeot 308 SW terug in bijtellingsklasse 14%
> Artikel lezen

Auto van het Jaar 2014: Peugeot 308

Autonieuws
Auto van het Jaar 2014: Peugeot 308
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.