Autonieuws

MINI kan nog groter dan Countryman

Met argusogen zien we aan wat Fiat met de ooit zo schattige 500 doet. Met de 500L Living hebben de Italianen het originele concept van de 500 helemaal uit z’n verband getrokken. Maar het verkoopt, en dat lijkt ook MINI’s grootste drijfveer te zijn om nog groter te gaan dan de Countryman.

MINI loopt niet vooruit op de zaken door te bevestigen dat het met een model nog groter dan de Countryman komt, maar het nieuwe platform waarop de derde generatie Mini staat creëert wel die mogelijkheid. De verkoop- en marketingdirecteur bij MINI, Ian Robertson, had van de Countryman aanvankelijk geen torenhoge verwachtingen, maar als MINI bij de ontwikkeling ervan maar trouw genoeg bleef aan haar identiteit kon dat zomaar anders uitpakken. En dat heeft het gedaan, want er zijn al 100.000 Countryman’s aan de man gebracht. ‘Een MINI met een lengte van 5 meter zou dus misschien ook te verkopen zijn, als die maar in de geest van het merk is ontworpen’, aldus Robertson.

Rocketman
Autocar vroeg Robertson ook nog even naar de Rocketman, de ‘mini MINI’ die na veel getouwtrek uiteindelijk geen groen licht kreeg, hoofdzakelijk vanwege het ontbreken van een geschikt platform. En de gloednieuwe bodemplaat kan wel groter, maar niet kleiner dan de nieuwste Mini. Om de Rocketman een basis te geven moet er dus een compleet nieuw platform ontwikkeld worden speciaal voor dat minimodel. Dat is te kostbaar om de auto rendabel te maken waardoor de Rocketman in elk geval in de ijskast is komen te staan.

Gerelateerde artikelen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

Mini Electric Classic kan verleden niet met rust laten

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI zet groot (geschut) in tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.