Autonieuws

Kapitaalinjectie voor Lotus

Na de 100 miljoen pond eerder krijgt Lotus Cars opnieuw een kapitaalinjectie toegediend. Dit keer is het de overheid, die de kleine autobouwer ruim 10 miljoen pond toestopt.

Een paar jaar geleden bulkte Lotus nog van het zelfvertrouwen, maar kort na die overdonderende introductieshow in Parijs werd het weer even stil rond het merk als daarvoor. Geen van de geplande modellen is vooralsnog realiteit geworden. Sterker nog, de ambitieuze houding leidde tot een conflict tussen de aandeelhouders en de CEO van Lotus, Danny Bahar. Uiteindelijk trok die laatste aan het kortste eind en hij mocht zijn biezen pakken in ruil voor Aslam Farikullah, die bij Lotus-eigenaar DRB-Hicom alvast 100 miljoen pond heeft losgeweekt voor nieuwe investeringen.

Werkgelegenheid
De Britse belastingbetaler legt daar nu nog eens £ 10,44 miljoen, afkomstig uit een fonds dat regionale economische groei moet ondersteunen, bij. De tweede kapitaalinjectie in korte tijd wordt besteed aan onderzoek en ontwikkeling in een programma dat Lotus daadwerkelijk nieuwe modellen moet opleveren. De omgeving wordt er ook beter van, want door de extra cash is Lotus de komende jaren op zoek naar ruim 300 nieuwe medewerkers.

Gerelateerde artikelen

Lotus Exige verder uitgemolken als Cup 430

Autonieuws
> Artikel lezen

SUV van 'Chinese' Lotus slechts kwestie van tijd?

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus 7, nu Caterham, still going strong na 60 jaar

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Evora GT430: niet de snelste, wel de lekkerste

Autonieuws
Slechts 60 keer Lotus Evora GT430
> Artikel lezen

Lotus Exige Sport 410 kan er eigenlijk niet meer bij

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerbetoon: Lotus Exige Cup 430 Type 25

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.