Autonieuws

Productierijpere Jaguar C-X17 verkent China

China is het land waar luxe opulente bolides veelgevraagd zijn. Een auto moet status uitstralen, alle mogelijke luxe bezitten en een overdaad aan binnenruimte is een pre. Jaguar snapt dat het tijd wordt om zich te laten zien en dus presenteert het merk een speciaal voor de Chinese markt geprepareerde CX-17.

Dat de C-X17 voor Jaguar meer is dan enkel een designstudie blijkt wel uit het feit dat het model wordt voorgesteld aan een zeer gewichtige doelgroep, de Chinezen. En om het publiek aldaar alvast te laten wennen aan de gloednieuwe concept-crossover, kiest Jaguar voor een podium op de Guangzhou Motorshow.

Verschillend
Dat het Britse merk piekfijn doorheeft hoe het beoogde publiek te bespelen blijkt wel uit het feit dat deze C-X17 een speciaal voor China herziend interieur heeft. In plaats van twee kunnen nu drie passagiers achterin plaatsnemen en juist dat maakt het dat het binnenste er aanzienlijk productierijper uitziet. Omdat het voor de Chinezen niet weelderig genoeg kan, werden luxe, lederen gebronsde zetels gemonteerd en werd de bagageruimte met walnoothouten klei afgewerkt. Verder beschikt de Brit over een panoramisch glazen dak en werden er platina-achtige materialen toegepast voor het bekleden van de interieurpanelen. Evenals het studiemodel dat op de IAA gepresenteerd werd is deze Chinese concept uitgerust met een interactief Surface Console-infotainmentsysteem voorzien van WiFi en aparte beeldschermen voor iedere passagier.

2015
Zowel de Chinezen als wij Europeanen moeten hoe dan ook nog even geduld hebben voor de C-X17 daadwerkelijk ten tonele verschijnt. Wanneer Jaguar het model precies heeft gepland maken de Britten niet bekend, maar de verwachting is dat ‘ie er in 2015 al moet zijn. Wij wachten in ieder geval in spanning af.

Gerelateerde artikelen

Jaguar F-Pace is er vanaf € 52.850,-

Autonieuws
Jaguar F-Pace kost € 52.850,-
> Artikel lezen

Hamann kan niet van Jaguar F-Pace afblijven

Tuning & styling
> Artikel lezen

Officieel: Jaguar F-Pace mikt erg op sportiviteit

Autonieuws
Officieel: Jaguar F-Pace mikt erg op sportiviteit
> Artikel lezen

Jaguar F-Pace te zien en rijden bij de dealer

Autonieuws
Jaguar F-Pace te zien en rijden bij de dealer
> Artikel lezen

Jaguar F-Pace is World Car of the Year 2017

Autonieuws
> Artikel lezen

Jaguar F-Pace SVR geeft pas op bij 283 km/h

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.