Autonieuws

20 mille extra voor Mercedes SLS Final Edition

Eén driehonderdvijftigste deel van eeuwige exclusiviteit en daar vraagt Mercedes-Benz 20 mille extra te investeren. Dit is namelijk de meerprijs voor de SLS AMG Final Edition ten opzichte van de SLS GT waarop deze uitzwaai-editie gebaseerd is en waarvan de productie beperkt blijft tot 350 stuks.

Minstens € 295.130,- kost de SLS AMG Final Edition. Veel, heel veel geld. Maar zoals op voorhand was verwacht vraagt Mercedes-Benz een prijs voor de laatste 350 exemplaren van de SLS die keurig tussen de GT en de nog exclusievere Black Series in ligt. Voor de SLS AMG Final Edition Roadster dient een bedrag van € 303.600,- te worden neergeteld.

Mogelijkheden
Voor die 20 mille bovenop de visueel en technisch al niet misselijke, 591 pk sterke SLS AMG GT krijgt de koper allereerst een gelimiteerde sportauto van Mercedes die we niet snel nog een keer zien wederkeren. Verder onderscheidt de Final Edition (FE) zich door tal van zichtbare opsmuk, waarvan het leeuwendeel uit gelakt carbon is opgetrokken. Echter, deze delen uit dit kostbare goedje op laten trekken vergt wel nog meer centen op tafel. Het deel met het grootste antracietzwarte oppervlak is dan weer niet van echt koolstofvezel, de motorkap, maar gehuld in carbon-look en desgewenste standaard.
Keramische remschijven zijn eveneens optioneel, dit in tegenstelling tot de achtervleugel en de frontsplitter. Deze van de SLS AMG Black Series overgenomen aerodynamica van carbon is bij de vanafprijs van de FE inbegrepen. De gesmede AMG-wielen zijn verkrijgbaar in matzwart en hoogglans zwart en worden omringd door aanvankelijk speciaal voor de GT ontwikkelde Dunlop Sport Maxx Race-banden.

Plaquette
Binnenin de FE is het exclusief designo-leder met ruitjes-motief en andere contrasterende stiksels wat de klok zoal slaat. Details van carbon, een met alcantara stuurwiel en – hoe kan het ook anders – een plaquette met daarop het productienummer laten de koper extra in z’n nopjes voelen.

Lente
Het dunne orderboek van de Mercedes SLS Final Edition is reeds geopend. Wie als een van de eersten een handtekening daarin plaats kan hem in de lente tegemoet zien. Tot die tijd kan wie dan ook zich vergapen aan de foto´s in onze megagalerij van de Final Edition.

Gerelateerde artikelen

350 keer Mercedes SLS Final Edition

Autonieuws
350 keer Mercedes SLS Final Edition
> Artikel lezen

RADO SLS Twin Turbo door World Motorsports vlamt er op los

Tuning & styling
RADO SLS Twin Turbo door World Motorsports vlamt er op los
> Artikel lezen

350 keer Mercedes SLS Final Edition

Autonieuws
350 keer Mercedes SLS Final Edition
> Artikel lezen

225 km/h snelle AMG Cigarette Racing ’50. Op water!

Lifestyle & design
Twee handen op één buik
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.