Autonieuws

Honda MC-β opent aanval op Renault Twizy

Wat in november 2011 begon als de zeer futuristisch ogen Micro Commuter is nu de Honda MC-β geworden. Nog altijd klein, nog steeds elektrisch aangedreven, maar vandaag de dag een stuk realistischer van vorm. Sterker, binnenkort starten de eerste praktijktests.

Nog meer dan een jaar geleden moeten we bij het zien van de Honda MC-β meteen denken aan de Renault Twizy denken. Geheel onbegrijpelijk is dat niet, want die elektrische 2-zits stadshopper uit Frankrijk is Honda’s grootste prooi. En dat kan ook haast niet anders, want als er al meer soortgelijke autootjes te bedenken zijn, dan spelen ze geen rol van betekenis. De Twizy heeft op de micromarkt zo goed als een monopolypositie en zijn betaalbaarheid zal daar zeker mee te maken hebben. 

Krappe draaicirkel
Of de MC-β op prijsstelling meekan met de Renault Twizy zal nog moet blijken, maar voor de rest staat hij er behoorlijk goed voor. De kleine Honda is met een lengte van zo’n 2,5 meter en de helft daarvan aan breedte lekker compact en daarmee ideaal voor smalle, drukke straatjes en krappe parkeerplekken. Bovendien is de draaicirkel een stuk kleiner dan dat van de Renault: 3,3 versus 6,8 meter. Net als bij de Twizy kunnen er twee personen in de MC-β plaatsnemen, die dan achter elkaar moeten zitten. De aandrijving van de MC-β bestaat uit een 11 kW sterke elektromotor. Hij haalt hiermee een topsnelheid van 70 km/h, terwijl de actieradius maximaal 80 kilometer bedraagt bij een voorzichtig rijstijl.

Gerelateerde artikelen

Honda Urban EV verkozen tot beste conceptcar

Autonieuws
Honda Urban EV verkozen tot beste conceptcar
> Artikel lezen

Honda Vision Gran Turismo haalt 't bloed onder de nagels

Autonieuws
> Artikel lezen

Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven

Autonieuws
Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven
> Artikel lezen

Design nieuwe Honda Insight radicaal anders

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.