Autonieuws

Nu officieel: Subaru Levorg

Subaru heeft op de Tokyo Motor Show het doek getrokken van wat de Japanners zelf een rasechte ‘Sports Tourer’ noemen. De auto is een vertolking van de woorden Legacy, Revolution en Touring en dus noemt Subaru hem Levorg. Een paar weken terug werd ´ie nog gepresenteerd als conceptcar, maar ondertussen lijkt het model wel degelijk productrijp.

De Levorg is een sportieve stationwagon en dient als gulden middenweg tussen de Impreza en de Legacy. Volgens Subaru is het model een perfecte mix tussen stuurgenot en functionele eigenschappen. En de twee nieuwe motoren die de Subaru presenteert zouden een gewichtig aandeel moeten hebben in dat rijplezier.

Design
De nieuwe Levorg is 4.690 millimeter lang, 1.790 millimeter breed en 1.485 millimeter hoog. Subaru gaf hem een strakke belijning en fors bemeten wielkasten. De kenmerkende scoop op de motorkap mocht niet ontbreken en ook eigentijdse LED-verlichting wordt op de nieuweling geïntroduceerd. Al met al geeft het de Levorg de sportieve uitstraling die Subaru nastreeft. Of we de Levorg ook in Nederland zijn opwachting gaat maken is nog niet bekend, maar gezien zijn Europese uitstraling lijkt de kans aanzienlijk.

Boxer
Vooralsnog presenteert Subaru in de Levorg enkel twee DIT(Direct Injection Turbo)-viercilinder boxeraanjagers die standaard alle vier de wielen aandrijven. De kleinste is een 1.6 liter turbomotor met 170 pk en 250 Nm aan kracht. Met één liter benzine zou ‘ie 17,5 kilometer ver moeten komen. De tweede krachtbron is een stuk sterker en zet de term ‘Sports Tourer’ daadwerkelijk kracht bij. Het geblazen 2.0 liter boxerblok produceert een forse 300 pk en 400 Nm aan koppel. Hij spant samen met een Sport Leneatronic CVT-automaat en zijn verbruik ligt op 1 op 13,2.

EyeSight
Op de Levorg presenteert Subaru een batterij aan nieuwe systemen die vallen onder de noemen EyeSight. Deze feature gebruikt camera’s om verschillende veiligheidssystemen aan te spreken indien nodig. Zo beschikt de Levorg nu over Pre-Collision Braking Control, dat automatisch remt in het geval van een dreigende aanrijding, maar ook actieve Lane Assist en Adaptieve Cruise Control zijn aan de veiligheidssystemen toegevoegd. EyeSight zal ook op andere toekomstige Subaru-modellen zijn intrede doen.

Gerelateerde artikelen

Subaru Levorg Concept is nieuwe Legacy

Autonieuws
Subaru Levorg Concept is nieuwe Legacy
> Artikel lezen

Subaru Levorg Sports Tourer is te bestellen

Autonieuws
> Artikel lezen

Subaru geeft gesjoemel met verbruikcijfers toe

Autonieuws
Subaru geeft gesjoemel met verbruikcijfers toe
> Artikel lezen

Subaru Levorg dit jaar nog in de showroom

Autonieuws
Subaru Levorg
> Artikel lezen

Doek getrokken van nieuwe Subaru Forester

Autonieuws
> Artikel lezen

Subaru Viziv Tourer: stoer en vol potentie

Autonieuws
Subaru VIZIV Tourer
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.