Autonieuws

Compacte SUV van Honda heet Vezel

Met de CR-V was Honda al vertegenwoordigd onder de full-size SUV’s en binnenkort kan het ook meedingen in het segment daaronder. De Vezel is Honda’s antwoord op bijvoorbeeld de Mitsubishi ASX, Opel Mokka en Peugeot 2008.

Echt rijkelijk is Honda niet met informatie over hun compacte nieuweling. Zo missen we vooral de buitenmaten van de Vezel zodat we hem in een specifiek hokje kunnen plaatsen. De Japanners hebben het echter over een ‘urban SUV’ en in die categorie scharen we zoal de eerdergenoemde auto’s alsook onder meer de Kia Sportage, Hyundai ix35 en Skoda Yeti. Met die laatste heeft de Vezel misschien nog wel het meest gemeen, want ook Honda heeft hun benjamin iets nadrukkelijker als SUV neer willen zetten. Het toefje crossover zit ´em in de daklijn dat neigt naar dat van een coupé. 

2015
Honda Vezel?! Dat vraagt om enige gewenning ware het niet dat de auto, als deze in 2015 in Europa op de markt komt, anders genaamd zal zijn. Hoe die naam luidt, dat maakt Honda te zijner tijd bekend. In Japan kunnen ze wel alvast gaan wennen aan de modelnaam en daarvoor krijgen ze verrassend weinig tijd. Nog voor het aanbreken van het nieuwe jaar staat de Vezel daar in de showroom met twee aandrijflijnen: een 1.5 liter benzine en een 1.5 liter hybride-benzine.

Gerelateerde artikelen

Design nieuwe Honda Insight radicaal anders

Autonieuws
> Artikel lezen

Honda Urban EV verkozen tot beste conceptcar

Autonieuws
Honda Urban EV verkozen tot beste conceptcar
> Artikel lezen

Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven

Autonieuws
Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.