Autonieuws

Verlengde Audi A6L speciaal voor China

China begint meer en meer een belangrijke markt te worden. Audi speelt op de wensen van Chinese klanten in en levert een verlengde Audi A6, exclusief voor China. Ook andere wensen werden behandeld bij de A6L.

In de Changchun fabriek in China heeft Audi al meer dan 200.000 A6´en gebouwd. Het merk doet het erg goed in China. Maar niet alleen in China. Overal ter wereld wordt de A6 geroemd. Titels als ´World Car of the Year´ en ´Auto1´ van Europa geven wel aan wat de A6 teweeg brengt. China is de grootste afzetmarkt voor de A6 en daar besteed Audi graag wat meer aandacht aan.
 
MMI in het Chinees
Zo presenteert het merk op de Shanghai Motor Show een verlengde A6 onder de naam A6L. De lange wielbasis uitvoering van de A6 biedt achterpassagiers 10 cm meer beenruimte. Maar dat is niet alles. Audi heeft ook het onderstel van de A6L compleet aangepast aan de Chinese wensen. Zo is de auto speciaal afgestemd op de Chinese wegen en behoeften. Het onderstel is ook leverbaar met Adaptieve Luchtvering die zich compleet aanpast aan de conditie van de weg. Desgewenst is het onderstel af te stemmen op sportiviteit of comfort via het MMI-systeem. Dit systeem is speciaal voor China ook nog eens vertaald in de Chinese taal. Uiteraard is ook Quattro-vierwielaandrijving leverbaar.
 
Ook met V8
De A6L is leverbaar met een 3.0 liter V6 (218 pk), 2.4 V6 (177 pk) en een 2.0 TFSI (170 pk). Compleet nieuw voor China is de komst van de 4.2 liter V8 (335 pk) in de A6. Klanten kunnen kiezen voor een handgeschakelde zesbak of twee automaten.
 
Ronde de zomer
Op 21 april presenteert Audi de verlengde A6 op de Shanghai Motor Show. Rond de zomer zal de auto daar leverbaar zijn. In Europa zal de A6L niet op de markt komen. Er zal dan moeten worden uitgeweken naar een A8(L).

Gerelateerde artikelen

Hoog instappen in nieuwe Audi A6 Limousine

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit verwachten we van de nieuwe Audi A6

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.