Autonieuws

Supersnelle SafetyCar voor de MotoGP

BMW zal het voor het zevende achtereenvolgende jaar de SafetyCar leveren voor de MotoGP. Dit jaar gaat het niet om zomaar maar een SafetyCar, maar om de BMW M5! Ook andere organisatieauto´s worden door BMW geleverd.

Het seizoen van de MotoGP is weer van start gegaan. Traditiegetrouw levert BMW de SafetyCar en de ondersteunende voertuigen. Naast de supersnelle M5 spreekt BMW van een andere snelle soortgenoot in de vorm van een ´onlangs gepresenteerde 6-serie´. Of BMW daarmee doelt op de pas gepresenteerde M6 kunnen we niet met zekerheid zeggen. De kans is wel groot!
 
Snelheid vereist
De keuze voor de M5 is natuurlijk niet vreemd. De 5.0 liter V10 levert een vermogen van 507 pk en sprint daarmee in 4,9 seconden naar 100 km/h. Als SafetyCar tijdens de MotoGP moet je wel wat in je mars hebben de bloedsnelle motoren in het gareel te houden.
 
Meer BMW´s
Naast de M5 en de 6-serie levert BMW meer modellen. Zo wordt er een 750i ingezet voor racedirecteur Paul Butler, een 330i Touring als medische auto en een 545i Touring voor de veiligheidsdienst. De stewards krijgen de beschikking over een X5 4.4i.
 
BMW K1200 R
BMW zal tevens een compleet nieuwe motorraceklasse presenteren. Het merk komt met de ´BMW Motorrad PowerCup series´. In deze serie zal worden gereden met de 175 pk sterke K1200 R naked roadster. De nieuwe klasse zal debuteren op 15 mei op het circuit van Le Mans. Twee K1200 R PowerCup racemotoren zullen tevens bij de MotoGP worden ingezet als SafetyBikes.

Gerelateerde artikelen

BMW pakt primeur met draadloos opladen

Autonieuws
> Artikel lezen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.