Autonieuws

Volkswagen Crossfox komt naar Europa

De Polo Fun is een groot succes en daarom een stimulans voor Volkswagen om ook de Crossfox naar Europa te halen. De stoerder uitgevoerd versie van de onlangs gepresenteerde Fox komt binnen een jaar naar Europa.

Het hele verhaal van de Fox is begonnen in Brazilië. Volkswagen do Brasil, ofwel de Braziliaanse tak van VW, presenteerde daar de Fox. De auto was een dusdanig groot succes dat Volkswagen al snel besloot de auto ook naar Europa te halen. Na wat kleine aanpassingen te hebben doorgevoerd is de auto onlangs hier gepresenteerd. Een variant op de Fox is de Crossfox. Het is net als de Polo Fun een iets ruigere uitvoering van zijn broeder. Aangezien de Polo Fun in Europa een groter succes is dan verwacht voelt Volkswagen zich gesterkt ook de Crossfox naar Europa te halen.
 
Mini-SUV
Volgens Autotelegraaf komt de Crossfox al binnen een jaar naar Europa. De auto wordt niet geleverd als vierwielaangedreven model maar heeft wel de uitstraling van een mini-SUV. Ten opzichte van de gewone Fox verschilt de auto door onder meer de bullbar, plastic bumpers, bechermplaten aan voor en achterkant en het op de achterklep gemonteerde reservewiel. De bodemvrijheid is met bijna 5 cm vergroot. Het interieur is bestand tegen vuil. De bekleding is makkelijk af te nemen met een natte doek en diverse mooie materialen zorgen voor een stoere look.
 
Binnen een jaar
De Crossfox zal binnen een jaar op de Europese markt verschijnen. Over prijzen en uitvoeringen is nog niets bekend. Later zal er ook een CrossGolf op de markt komen en de Polo Fun zal worden vervangen door de CrossPolo. Bron: Autowereld.com archief / Autotelegraaf.nl

Gerelateerde artikelen

Volkswagen T-Cross officieel aangekondigd voor de hersft

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen op koers voor Pikes Peak-record

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen R Pikes Peak heeft gedaan waarvoor 't kwam

Autonieuws
Volkswagen R Pikes Peak doet waarvoor het kwam
> Artikel lezen

Reed Dumas toch bijna de peperdure VW R Pikes Peak in puin

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen en Ford overwegen strategische alliantie

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen geeft al veel prijs over T-Cross

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.