Autonieuws

Nautische Volvo´s V70, XC70 en XC90

In november dit jaar gaat de nieuwe editie van de Volvo Ocean Race van start. Nu al zijn de speciaal ontworpen Volvo Ocean Race-uitvoeringen van de V70, XC70 en XC90 te bestellen. Allen uitgevoerd in Ocean Blue en met mooie accessoires.

Net als voorheen wordt het nautische gevoel opgeroepen door de speciale Ocean Blue-kleurige carrosserie. Gecombineerd met zilverkleurige sierstrips op de portieren, dakrails van gepolijst aluminium en het Volvo Ocean Race-embleem op de voorportieren. Zowel de V70, XC70 als de XC90 in Volvo Ocean Race-uitvoering zijn gebaseerd op het complete uitrustingsniveau ‘Momentum’.
 
Interieur
Binnenin zijn de auto’s voorzien van Ocean Blue aluminium inlegstukken in de portieren en bekledingspanelen, speciale aluminium dorpellijsten en matten met een blauwe rand. Zowel de V70, XC70 als de XC90 in Ocean Race uitvoering zijn standaard voorzien van Bi-Xenon verlichting. De eigenaar van een Volvo in Ocean Race uitvoering ontvangt daarnaast een exclusieve Volvo Ocean Race sleutelring.
 
V70 Ocean Race
De V70 Ocean Race uitvoering is standaard uitgerust met 17-inch aluminium Orpheus-velgen. Optioneel kan voor een dakspoiler of een gepolijste uitvoering van de velgen worden gekozen. In het interieur vinden we de bijzondere, op het materiaal van zeilkleding geïnspireerde T-Tec stoffen bekleding die we al kennen uit de Volvo S40 en V50. In de V70 Volvo Ocean Race is deze bekleding uitgevoerd in de kleur Offblack met een blauw stiksel.
Het motorenaanbod bestaat voor de V70 uit de bekende vijfcilinder turbobenzinemotoren 2.5T en T5, alsmede de beide dieselmotoren 2.4D en D5. Daarnaast is de V70 Volvo Ocean Race exclusief leverbaar met de 180 pk sterke 2.0T low pressure turbo benzinemotor die we kennen uit de Volvo S60.
 
XC70 Ocean Race
De Volvo XC70 heeft als extraatje spiegelhuizen in de kleur Ocean Blue Pearl, en de 17-inch lichtmetalen velgen zijn van het type Oreander (desgewenst als optie leverbaar in een gepolijste uitvoering). Optioneel kan ook bij dit model een dakspoiler worden besteld. Vanbinnen is de Volvo XC70 voorzien van gedeeltelijk lederen bekleding met blauw stiksel in naar keuze Offblack of licht gekleurd Arena.
De XC70 Ocean Race is leverbaar als 2.5T en D5.
 
XC90 Ocean Race
De XC90 Volvo Ocean Race tot slot, heeft portiergrepen en spiegelhuizen in de kleur Ocean Blue Pearl, 18-inch Atlantis aluminium velgen (optioneel in een gepolijste uitvoering) en een bodembeschermingplaat aan de achterzijde. De bekleding bestaat uit een combinatie van stof en leder en is leverbaar in Offblack en Arena.
De XC90 kan geleverd worden als 2.5T, V8 en D5.
 
Prijzen en levering
De in opvallend Ocean Blue uitgevoerde modellen worden geproduceerd vanaf juni en zijn leverbaar tot halverwege 2006. In Nederland zijn de modellen behoorlijk populair. In 2004 verkocht Volvo Nederland twee keer zoveel Ocean Race modellen als verwacht.
 
V70 Volvo Ocean Race - vanaf € 49.875,-
XC70 Volvo Ocean Race - vanaf € 57.295,-
XC90 Volvo Ocean Race - vanaf € 67.495,-

Gerelateerde artikelen

Volvo prijst verlengde S90L Excellence

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo: Chinese autoproductie beter dan Europese

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: Polestar 1 ís productierijpe Volvo Coupé Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo rijdt nieuwe S60 in de spotlights

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC40 nu ook als plug-in hybride

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC60 is World Car of the Year 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.