Autonieuws

Suzuki Concept X2: productierijp?

Suzuki laat in New York een conceptcar van een nieuwe compacte SUV zien. De Concept X2 is een doorontwikkeling op de Concept X die in januari gepresenteerd werd. De productiekansen van de SUV zijn vrij hoog.

Suzuki laat weten dat ze na meer dan twintig jaar ervaring in het Amerikaanse SUV-segment wel weten wat er speelt. De Amerikaanse consument wil een SUV waarbij ze geen compromissen hoeven doen op het gebied van avontuur (4x4 prestaties) en comfort. Met de Concept X2 presenteert Suzuki niet alleen een voorbode van een nieuwe SUV, maar bovendien hun nieuwe designrichting. Het merk wil een ´Way of Life´ modellengamma invoeren. Dat komt er kort gezegd op neer dat de auto de manier van leven moet uitstralen en daar ook uitermate geschikt voor moet zijn. De Concept X2 speelt in op de avontuurlijke mens, die ook voor de dag moet kunnen komen in de stad.
 
Echte 4x4
De Concept X2 is gebouwd op een ladderframe. Alle vier de wielen worden permanent aangedreven en het centrale differentieel kan op slot gezet worden. De wielen zijn afzonderlijk geveerd en er zijn vier verschillende 4x4-instellingen; high-range, high-range lock, low-range lock en neutraal. De conceptcar wordt aangedreven door een V6 met een vermogen van 185 pk.
 
Uitrusting
Aan luxe is er in de Concept X2 geen gebrek. Lederen bekleding van de stoelen, keyless entry, radio/CD-speler met zeven speakers, centrale vergrendeling op afstandsbediening, climate control en stoelverwarming zijn aanwezig. Veiligheidssystemen zijn er in de vorm van ESP, ABS, EBD, tractiecontrole en stabiliteitscontrole. Mocht het onverhoopt toch fout gaan dan vangt een heel leger aan airbags je op.
 
Productie niet ondenkbaar
Suzuki rept met geen woord over eventuele productie van de Concept X2, maar de conclusies zijn gemakkelijk te trekken. Het is een auto die er goed uitziet, een doorontwikkeling is op de Concept X en bovendien al productierijp lijkt. Wanneer de Concept X2 eventueel in productie zou gaan en of deze ook naar Europa komt is onduidelijk.

Gerelateerde artikelen

Binnenkort al facelift voor Suzuki Vitara

Spyshots
Binnenkort al facelift voor Suzuki Vitara
> Artikel lezen

Suzuki Vitara-rijden de helft goedkoper

Autonieuws
Suzuki Vitara
> Artikel lezen

Nieuwe Suzuki Vitara vanuit het niets

Autonieuws
Nieuwe Suzuki Vitara vanuit het niets
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.