Autonieuws

Nieuwe Hyundai Accent in New York

Hyundai heeft in New York de nieuwe Accent gepresenteerd. Het betreft de Amerikaanse Accent die eind dit jaar licht gewijzigd naar Europa zal komen. De nieuwe Accent is groter, ruimer en compleet nieuw.

Zowel van binnen als van buiten is de Accent volledig nieuw. Het exterieurdesign is ingrijpend veranderd en heeft veel ronde vormen gekregen. Voortaan zijn zaken als spiegels, bumpers, stootlijsten en deurgrepen standaard meegespoten in de kleur van de carrosserie. Van binnen is ook alles nieuw. Het dashboard is uitgevoerd in twee kleuren en voorzien van aluminium accenten op de middenconsole en rondom de wijzers.
 
Ruim!
Als we Hyundai moeten geloven is de nieuwe Accent één van de ruimste auto´s in zijn klasse. Hij is 4,5 cm langer, 2,5 cm breder en heeft een langere wielbasis (+5,70 cm). Dat heeft geresulteerd in een ruim interieur, waarbij de beenruimte is toegenomen met bijna 4 cm.
 
Karige uitrusting
Standaard monteert Hyundai een radio/CD-speler met vier speakers. Ook een in delen neerklapbare achterbank, diverse bekerhouders en armsteunen en een in diverse richtingen verstelbare bestuurdersstoel is standaard. Zaken als airco, elektrische ramen en elektrische spiegels zijn in de VS een optie. Grote kans dat, dat in Europa wel standaard gemonteerd zal zijn.
 
110 pk sterke 1.6
Hyundai levert de auto in de VS met een splinternieuwe 1.6 liter viercilinder. De motor is voorzien van CVVT (continue variabele kleptiming) en levert een vermogen van 110 pk. Voor de overbrenging is standaard een handgeschakelde vijfbak gemonteerd, een viertraps automaat staat op de optielijst.
 
Eind 2005 naar Europa
De Accent is op de New York Auto Show gepresenteerd aan het Amerikaanse publiek. Eind dit jaar komt de auto als 3- & 4-deurs naar Europa. In de VS is de Accent alleen leverbaar met een 1.6 liter benzinemotor, maar bij Hyundai Nederland verwachten ze dat de auto hier met meer motoren leverbaar zal zijn. Verder lieten zij weten dat er eind 2006/begin 2007 een 5-deurs hatchback naar Europa komt. Deze zal een spannender uiterlijk hebben dan de in New York gepresenteerde sedan.

Gerelateerde artikelen

De Hyundai die de Accent moet doen vergeten

Spyshots
De Hyundai die de Accent moet doen vergeten
> Artikel lezen

De nieuwe Hyundai Accent 3- en 4-deurs

Autonieuws
De nieuwe Hyundai Accent 3- en 4-deurs
> Artikel lezen

De nieuwe Hyundai Accent 3- en 4-deurs

Autonieuws
De nieuwe Hyundai Accent 3- en 4-deurs
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.