Autonieuws

Stoere SUT: Ford Sport Trac Adrenalin

Ford presenteert in New York de Sport Trac Adrenalin. Ford´s nieuwe SUT, Sport Utility Truck, blinkt uit in ruimte en veel vermogen. Ford heeft in het vooronder van de Sport Trac een 390 pk sterke V8 gelegd.

Op de NAIAS in Detroit, januari dit jaar, presenteerde Ford de nieuwe Sport Trac voor het eerst aan het publiek. Op dat moment betrof het nog een conceptcar, maar Ford laat weten dat de auto in 2007 in productie zal gaan. Volgens Ford is het de eerste high-performance SUT ter wereld. Dat is ook wat de auto uitstraalt, want van voor tot achter ziet de Sport Trac er sportief en dynamisch uit. De 21 inch lichtmetalen wielen, de enorme zwarte grille voorzien van gaas en de roosters in de zijschermen maken de Sport Trac tot een dynamische verschijning waar je graag voor aan de kant gaat.
 
390 pk V8
Al even zo indrukwekkend is de 4.6 liter V8 die voor de aandrijving zorgt. Alle 390 paarden worden standaard overgebracht op alle vier de wielen, waarvan 60% naar achteren gaat en 40% naar voren. De overbrenging wordt geregeld via een zestraps automaat. Volgens Ford is de Sport Trac Adrenalin honderden kilo´s lichter dan de gemiddelde andere truck en daardoor behoorlijk snel. Helaas zijn er nog geen specificaties bekend.
 
Ruim plaats voor vier personen
De Sport Trac Adrenalin biedt plaats aan vier personen. Als inzittende heb je de beschikking over een eigen stoel en de instap is gemakkelijk via één van de vier portieren. De stoelen zijn van het sportieve type en met rood en zwart leer bekleed. Zowel voor als achterin is een ruime console gemonteerd tussen de stoelen. Daarin is plaats voor bekers of flessen en andere spulletjes. Het dashboard is robuust vormgegeven, maar oogt dankzij de mooie materialen heel modern. Lekker opvallend zijn de witte wijzerplaten. Een grote toegevoegde waarbij bij een SUT is de enorme laadbak. Ford heeft veel aandacht besteed aan de indeling hiervan. Zo is er gebruik gemaakt van mooi materiaal en zijn er afsluitbare vakjes in de vloer.
 
Grijze import
De Sport Trac zoals deze in New York staat zal in 2007 de huidige Sport Trac op gaan volgen. De auto zal in Europa alleen via grijze import leverbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen en Ford overwegen strategische alliantie

Autonieuws
> Artikel lezen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Mustang heeft z'n eigen horloge… van schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Ford's detectiesysteem beschermt motorrijder in de file

Autonieuws
> Artikel lezen

Autotest | Ford Fiesta ST & Fiesta Active

Autotests
Autotest | Ford Fiesta ST & Fiesta Active
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.