Autonieuws

Jaguar Super V8 Portfolio

Nieuw topmodel Jaguar: Super V8 Portfolio

Jaguar presenteerde vorig jaar in New York de Concept Eight, een superluxe, exclusieve en sportieve uitvoering van de XJ LWB. Nu staat de Concept Eight weer in New York, dit keer als productiemodel onder de naam; Super V8 Portfolio

Nieuw topmodel Jaguar: Super V8 Portfolio
De Concept Eight, zoals Jaguar die in 2004 in New York presenteerde, was gebaseerd op de XJ LWB (lange wielbasis). Er overheerste een luxe en exclusieve sfeer waarbij ook sportiviteit hoog in het vaandel stond. Jaguar´s conceptcar werd met open armen ontvangen en de Britten hebben daar meteen op ingespeeld. Op de New York Auto Show 2005 staat het productiemodel van de Concept Eight genaamd; Super V8 Portfolio.

Gepolijst aluminium
Veel van de kenmerkende details van de Concept Eight zijn behouden gebleven. Zo staat de auto op enorme 20 inch lichtmetalen wielen en is de luchtinlaat aan de zijkant al niet minder opvallend. De grille is uitgevoerd in gepolijst aluminium en datzelfde geldt voor de spiegels en de luchtinlaten in de voorbumper. Om het geheel mooi met elkaar te laten contrasteren koos Jaguar voor een bijzondere carrosseriekleur genaamd ‘Black Cherry’.
 
Vier afzonderlijke stoelen
In het interieur overheerst een zeer luxe sfeer. Er is plaats voor vier personen die elk beschikken over een eigen stoel. De stoelen zijn bekleed met zwart leer en meervoudig verstelbaar. Tussen de achterstoelen heeft Jaguar een middenconsole geplaatst. Die dient als bekerhouder, opbergvak en herbergt de knopjes van de stoelbediening en climate control. Behalve het leer op de stoelen zijn ook delen van het dashboard met leer bekleed. Verder is er prachtig hout gebruikt en is de binnenkant van het dak en de raamstijlen bekleed met alcantara. De matten op de vloer zijn gemaakt van dik lamswol. Aluminium accenten maken het helemaal af. Alpina zorgde tot slot voor een perfect klinkend DVD-audiosysteem met Dolby Surround en twee TFT-schermpjes achterin.
 
Prestaties van een sportauto
De Super V8 Portfolio wordt, zoals de naam het al zegt, aangedreven door een V8. De bekende 4.2 liter AJ-V8, met een vermogen van 400 pk, ligt in het vooronder van deze Jag. Een zestraps automaat van ZF zorgt voor de overbrenging op de achterwielen. Dat de Super V8 Portfolio ook een sportieve kant heeft, wordt wel duidelijk als we naar de prestaties kijken. Hij sprint in slechts 5,3 seconden naar 100 km/h en een begrensde topsnelheid van 250 km/h is geen probleem.
 
Maatwerk
Jaguar gaat de Super V8 Portfolio bouwen in een gelimiteerde oplage. Elke auto zal compleet naar specificatie worden gebouwd. In het bijzonder de Verenigde Staten en Canada zullen een belangrijke afzetmarkt zijn voor het nieuwe topmodel van Jaguar.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuw topmodel Jaguar: Super V8 Portfolio
Nieuw topmodel Jaguar: Super V8 Portfolio
Nieuw topmodel Jaguar: Super V8 Portfolio
Nieuw topmodel Jaguar: Super V8 Portfolio
Nieuw topmodel Jaguar: Super V8 Portfolio

Zoeken

Merk- & modeldossiers