Autonieuws

Ford Shelby Cobra GT500 Mustang onthuld

Ford komt met een extra snelle Mustang naar New York. Op deze autotentoonstelling zal Ford de meest krachtige productie Mustang ooit presenteren aan het publiek. Zijn naam: Mustang Shelby Cobra GT500.

De Mustang GT500 is ontwikkeld door het “Mustang Dream Team". Ford geeft deze titel aan het team dat bestaat uit SVT (het Special Vehicle Team van Ford) en Caroll Shelby. Caroll Shelby is een oud-coureur die in het verleden vaker zijn naam aan speciale versie’s van de Mustang verbonden heeft, zoals de vorige GT500 uit de jaren ‘60.
 
450+ pk!
De huidige GT500 heeft een 5.4 liter V8 onder de kap liggen. Samen met de supercharger weet Ford 450 pk uit het blok te halen. Bij de gegevens die wij kregen van Ford staat trouwens 450+ pk, wat betekent dat de GT500 misschien nog meer pk´s kan krijgen. Dit komt omdat de GT500 die op de show van New York staat een showmodel is. Het werkelijke productiemodel laat nog even op zich wachten. Hierdoor zijn er ook nog geen gegevens over de acceleratie en topsnelheid van de GT500 maar reken maar dat die van topniveau zullen zijn.
 
Extra sportief uiterlijk
Naast de veranderingen onder de motorkap heeft de buitenkant van de wagen ook nog een extra sportieve uitstraling gekregen. Dit onder meer door de andere voorbumper, de lichtunits, de motorkap met extra luchtgaten en natuurlijk door de twee strepen op de motorkap. Verder zijn er op diverse plaatsen badges en letters aangebracht.
 
Brembo remschijven
Om met de 450+ pk goed over de weg te gaan heeft Ford diverse dingen aan het onderstel gedaan. Zo zitten er gemodificeerde schokdempers onder de GT500. Ook is de complete achterwielophanging van de wagen verbeterd. Het remsysteem van de Mustang is afkomstig van Brembo. De GT500 zal beschikken over rondom geperforeerde schijfremmen. Naast de Ford Mustang Shelby Cobra GT500 komen er waarschijnlijk nog een aantal sportieve varianten van de Mustang op markt.

Gerelateerde artikelen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Mustang heeft z'n eigen horloge… van schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Ford Mustang Bullitt: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

Autonieuws
Ford Mustang Bullit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.