Autonieuws

XXL Cadillac Escalade ESVe

Wie aan een Cadillac Escalade nog niet genoeg heeft kan binnenkort ook een XXL-Escalade bestellen. De Escalade ESVe Limousine is speciaal gericht op limousinevervoer en herbergt heel veel luxe en infotainment.

New York is een stad waar het personenvervoer meer telt dan waar ook ter wereld. Met name limousines zijn er bij bosjes te vinden en dat is een interessante markt voor een autofabrikant. Tenminste, als je een flinke limousine in het programma hebt. Meer en meer bijzondere limousines zijn er in opkomst en met name ook SUV´s worden omgetovert tot stretched-limo´s. Om die reden ook presenteert Cadillac een XXL-Escalade op de New York Auto Show 2005.
 
26 inch LCD TV
De Escalade is van zichzelf al geen kleintje, maar dankzij de ombouw is de auto nog eens ruim een meter (101,4 cm) langer geworden. Dat heeft veel invloed gehad op de interieurruimte en het gevolg is dat de Escalade ESVe enorm veel ruimte biedt. Het is een complete suite op wielen, die plaats biedt aan vier personen. Als passagier heb je de beschikking over een behoorlijke ´captain´s chair´ die tevens voorzien is van verwarming en ventilatie. De twee achterste stoelen zijn ook nog voorzien van een elektrisch verstelbare voetensteun. Hightech electronica is er in overvloed. 15 en 26 inch LCD TV´s zijn aangesloten op een DVD-speler en TV-satteliet. Voor de bediening van de in-car-entertainment is een LCD-touchscreen gemonteerd. Hiermee wordt de radio met AM/FM en digitale radio, de DVD-speler, CD-speler en MP3-speler aangestuurd. Een 5-kanaals 250 watt versterker met 14 speakers zorgt voor Dolby Surround.
 
Privacy
De passagiers zitten in een afgesloten gedeelte van de auto. Dit zorgt voor voldoende privacy. Communicatie met de chauffeur kan middels een intercom. Een blik op de weg vóór de auto is zichtbaar via 7 inch LCD-schermpjes. Twee consoles, bekleed met walnotenhout en aluminium accenten, herbergen onder andere opklapbare tafeltjes, een koelkast, bekerhouders, een computer, fax, printer en diverse bedieningsknoppen.
 
Luxe materialen
Behalve het complete scala aan hightech elektronica is het interieur ook voorzien van luxe en hightech materialen. Zo is een groot deel van de auto bekleed met leer. Op de vloer ligt hoogpolig tapijt en er zijn diverse walnoten en aluminium accenten aangebracht. LED-lampjes zorgen voor een bijzondere sfeer.
 
Cadillac Master Coachbuilders
De auto gaat gebouwd worden bij Cadillac Master Coachbuilders. Dit is een groep van 13 ombouwspecialisten die in overleg met Cadillac de auto´s gaan maken. De Escalade ESVe Limousine is naast de Escalade, Escalade ESV en Escalade EXT het vierde model in de Escalade-serie.

Gerelateerde artikelen

Rij-indruk Cadillac Escalade Hybrid, SRX & CTS Wagon

Autotests
Rij-indruk Cadillac Escalade Hybrid, SRX & CTS Wagon
> Artikel lezen

Prijzen en uitrusting Cadillac Escalade

Autonieuws
Prijzen en uitrusting Cadillac Escalade
> Artikel lezen

Deze Cadillac Escalade is een rijdend privé-jet

Tuning & styling
Lexani’s Cadillac Escalade Concept One is de overtreffende trap
> Artikel lezen

Robuuste gozer: de nieuwe Cadillac Escalade

Autonieuws
Robuuste gozer: de nieuwe Cadillac Escalade
> Artikel lezen

In detail: de nieuwe Cadillac Escalade

Autonieuws
In detail: de nieuwe Cadillac Escalade
> Artikel lezen

Cadillac is back en prijst Nederlands gamma

Autonieuws
Cadillac is back en prijst Nederlands gamma
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.