Autonieuws

Europese versie Volkswagen Fox

Volkswagen presenteert volgende week in Leipzig de Europese uitvoering van de Fox. De Fox is een kleine Volkswagen die voor een bedrag onder de 10 mille op de markt zal komen. Hij wordt gepositioneerd onder de Polo.

In Brazilië is de Fox al een aantal maanden op de markt. De auto is niet alleen als eerste gepresenteerd op de Braziliaanse markt, hij was aanvankelijk ook alleen bedoeld voor de Braziliaanse markt. Om die reden ook is de auto compleet ontworpen en ontwikkeld door de Braziliaanse tak van Volkswagen. Al snel echter bedacht Volkswagen dat de auto ook in Europa succesvol zou kunnen worden. Budgetauto´s zoals de Dacia Logan zijn sterk in opkomst en zullen een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de overweging tussen een nieuwe auto of een occasion.
 
Verschuifbare achterbank
De strategie van Volkswagen bij de Fox is dat de auto in ieder geval niet karig is uitgerust. De Fox is altijd voorzien van een airbag voor zowel bestuurder als voorpassagier, ABS, vier luidsprekers, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, 14" wielen, comfortknipperlicht (een korte duw tegen de handel is voldoende om de richtingaanwijzer drie keer te laten knipperen) en een opbergvak onder de bestuurdersstoel. Tegen meerprijs is de achterbank over 15 cm verschuifbaar en in ongelijke delen neerklapbaar. De kofferruimte is met 260 liter niet groot maar door het omklappen van de bank ontstaat een nette 1.016 liter inhoud.
 
Drie motoren
Motorisch zal er de keuze zijn uit twee benzinemotoren en één zelfontbrander. De benzinemotoren hebben 55 en 75 pk en de diesel heeft 70 pk. Dit moet ruim voldoende zijn om de relatief kleine Fox rap door het verkeer te loodsen.
 
Onder de 10 mille
In april zal de Europese Fox al bij de Duitse dealers staan. De rest van Europa moet nog een paar maandjes wachten. De prijzen beginnen in Nederland bij € 9.995,- voor de 1.2 liter (55 pk). De 1.4 (75 pk) gaat € 11.995,- kosten en voor de diesel moet € 14.995,- worden betaald. 

Gerelateerde artikelen

Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak

Autonieuws
Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak
> Artikel lezen

Compacte Volkswagen T-Cross leeft nog

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.