Autonieuws

Sportief karretje: Nissan Sport Concept

Nissan wil een aantal sportieve auto´s op de markt gaan brengen. Deze Sport Concept is daar een voorbode van en is volgens Nissan gemakkelijk in productie te nemen. De Sport Concept is gericht op een jong publiek.

Na de Nissan Artic en Nissan Azeal presenteert het merk de Sport Concept. Het is een driedeurs hatchback die voldoende plaats moet bieden aan vier personen. Als inzittende van de Sport Concept heb je ieder een eigen stoel die bekleed is met leer en suède. Vierpuntsgordels in combinatie met de supersportief gevormde stoelen moeten je op je plaats houden bij sportief rijgedrag. De middenconsole loopt door bijna de hele auto heen. Hij eindigt als het ware in de hoedenplank waar twee dikke speakers en een subwoofer een plaatsje hebben gekregen.
 
Jonge kopers
Nissan richt zich met de Sport Concept op een publiek dat voor het eerst een nieuwe auto gaat kopen. Het verhaal achter deze auto is, dat Nissan groot denkt over het kleine segment. Bovendien willen ze zich focussen op innovatie, sportiviteit en rijplezier. Jack Collins, vice president product planning, laat weten dat de auto in de niet al te verre toekomst in de showrooms kan staan.
 
Nissan-look
Aan een sportief jasje zal het in ieder geval niet liggen. De buitenkant is een combinatie van ronde en strakke vormen. De voorkant is herkenbaar als een ´nieuwe´ Nissan. Je ziet er kenmerken van de Tone en de Murano in. De spiegels zijn buitengewoon strak vormgegeven en rusten op een opvallend pootje. De 20 inch lichtmetalen wielen geven de zijkant een stoere aanblik en ook de skirts en de flinke achterspoiler dragen daaraan bij. De achterkant doet overigens wel wat denken aan de Mazda3.
 
Toekomst
Op de New York Auto Show presenteert Nissan deze Sport Concept. Wat precies de toekomstplannen met de auto zijn is nog onbekend maar Nissan laat in ieder geval weten dat productie niet uitgesloten is. Sterker nog, hij zou in de niet al te verre toekomst bij de dealers kunnen staan.

Gerelateerde artikelen

Nissan Xmotion Concept: Qashqai van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.