Autonieuws

Prijzen nieuwe Toyota Avensis diesels

Al eerder was op Autowereld.com te lezen dat Toyota twee nieuwe dieselmotoren voor de Avensis heeft gepresenteerd. Toyota heeft de auto´s nu voorzien van een prijskaartje en de technische gegevens bekend gemaakt.

Een (sterke) dieselmotor is noodzakelijk in het zakelijke segment en dat weet Toyota. Ze hebben zich daarom volledig ingezet om een stille en krachtige dieselmotor te ontwikkelen. Het resultaat is een 2.2 liter common-rail dieselmotor, leverbaar in twee uitvoeringen.
 
177 pk
De 2.2 liter D-4D D-CAT Clean Power, een hele mond vol, is volgens Toyota de schoonste dieselmotor die op dit moment in het zakelijke segment wordt geleverd. De motor levert een vermogen van 177 pk en een koppel van maar liefst 400 Nm. Naast het reduceren van de uitstoot van roetdeeltjes heeft Toyota zich ook sterk gericht op de reductie van stikstofoxide (NOx). Met een lage compressieverhouding (15,8:1) heeft Toyota gezorgd voor een stille loop, maar ook voor een laag brandstofverbruik en daarmee een zo schoon mogelijke uitstoot. Dat heeft zelfs geresulteerd in een BPM-korting van € 600,-. Toyota heeft deze nieuwe motor voorzien van D-CAT (Diesel Clean Advanced Technology). Deze technologie is gebaseerd op een 4-wegkatalysator. Mede daardoor bereikt deze krachtbron een gecombineerde emissiewaarde van stikstofoxide (NOx) en roetdeeltjes, die momenteel volgens Toyota de laagste is van alle dieselmotoren ter wereld. Schoon, zuinig en prestaties gaan bij deze motor duidelijk samen. In 8,6 seconden is honderd kilometer per uur bereikt en de topsnelheid ligt op 220 km/h. Het koppel van 400 Nm is beschikbaar tussen 2.000 en 2.600 toeren per minuut.
 
150 pk
Toyota levert dezelfde motor ook in een minder krachtige uitvoering. Deze versie heeft 150 pk en is niet voorzien van D-CAT. Toch is het met 150 pk en een koppel van 310 Nm (tussen 2.000 en 3.200 tpm) zeker niet behelpen. In 9,3 seconden is 100 km/h bereikt en een top van 210 km/h moet geen probleem zijn.
 
Uitrusting
Standaard koppelt Toyota de motoren aan een handgeschakelde zesbak. Zaken als centrale vergrendeling op afstandsbediening, airco, elektrische ramen vóór, radio/cd-speler, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel en cruise control zijn standaard gemonteerd.
 
Prijs
Wanneer de Avensis in juni in de showrooms staat is deze leverbaar vanaf € 31.100,- (150 pk). De auto wordt dan geleverd in Linea Luna uitvoering. De 177 pk sterke Avensis is leverbaar vanaf € 33.100,- in Linea Luna uitvoering. Voor de Executive moet respectievelijk € 33.250,- (150 pk) en € 35.250,- (177 pk) worden neergelegd. Als Liftback (vijfdeurs) en Wagon moet respectievelijk € 500,- en € 1.200,- extra worden betaald.
 
Concurrent voor de gevestigde orde
De vraag is nu natuurlijk of Toyota hiermee een goede concurrent kan zijn voor auto´s als de Ford Mondeo en Opel Vectra. De Ford Mondeo is leverbaar met een 2.2 liter 155 pk (360 Nm) sterke dieselmotor en accelereert in 8,7 seconden naar 100 km/h. Deze Mondeo is leverbaar vanaf € 33.795,-. De Opel Vectra met 1.9 liter dieselmotor levert een vermogen van 150 pk en een koppel van 320 Nm waarmee hij in 9,8 seconden naar 100 km/h sprint. Deze Vectra is leverbaar vanaf € 30.085,-. Uiteraard zijn er meerdere concurrenten, maar wanneer we de Avensis vergelijken met deze twee zakenauto´s mag duidelijk zijn dat hij prima kan concurreren in het zakelijke segment. Zowel qua prijs als qua vermogen/prestaties is de Avensis nu een geduchte concurrent voor de gevestigde orde.

Gerelateerde artikelen

Autotest | Toyota Avensis (Touring Sports)

Autotests
Autotest | Toyota Avensis (Touring Sports)
> Artikel lezen

Hebbes! De nieuwe Toyota Avensis Touring Sports

Spyshots
> Artikel lezen

Veramerikaanste Toyota Camry lost Avensis af

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Toyota Avensis geeft (eindelijk) teken van leven

Spyshots
Nieuwe Toyota Avensis in aantocht
> Artikel lezen

Veramerikaanste Toyota Camry lost Avensis af

Autonieuws
> Artikel lezen

Autotest | Toyota Avensis (Touring Sports)

Autotests
Autotest | Toyota Avensis (Touring Sports)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.