Autonieuws

Peperdure Honda NSX-R GT

In een gelimiteerde oplage van slechts 5 stuks brengt Honda de NSX-R GT op de markt. De auto krijgt een onvoorstelbaar hoge prijs mee van bijna 4 ton en heeft meer de look van een supersnelle sportauto dan het werkelijk te zijn.

In het Japanse GT-kampioenschap heeft Honda veel succes. Het merk bewijst zich op het circuit maar wil dat ook aan de consument duidelijk maken. Een gelimiteerde NSX-R GT moet dat duidelijk maken. Bij de ontwikkeling van deze Limited Edition heeft Honda echter één steek laten vallen; het vermogen.
Onder de motorkap ligt een 3.2 liter V6 met een vermogen van 280 pk. Daarmee is het mogelijk om in minder dan 6 seconden naar 100 km/h te sprinten en een topsnelheid van boven de 270 km/h te halen. Dat zijn geen misselijke prestaties maar het uiterlijk van de auto doet meer vermoeden. Technisch is de NSX-R GT dan ook gelijk aan de gewone NSX-R.
 
Carbon
Het exterieur is echter volledig gebaseerd op de GT-auto. De indrukwekkende voorspoiler, de luchtinlaten voor de achterwielen, de achtervleugel en de diffusor achter, het ziet er stuk voor stuk supersportief uit. Nagenoeg al deze onderdelen zijn gemaakt van carbon en zo ook de luchtinlaat op het dak. Deze trekt nog wel de meeste aandacht terwijl het ding geen nut heeft. Het zijn puur de looks die de auto zo bijzonder maken.
 
4 euroton!
Aan de NSX-R GT heeft Honda een prijskaartje gehangen waar je behoorlijk van moet slikken. De vijf exemplaren worden alleen in Japan geleverd, maar ongerekend komen we uit op een prijskaartje dat richting de 4 ton gaat. Doe ons dan maar een gewone NSX, die kost nog minder dan de helft van de NSX-R GT en heeft niet zo´n lelijke bult op z´n dak.

Gerelateerde artikelen

Honda Vision Gran Turismo haalt 't bloed onder de nagels

Autonieuws
> Artikel lezen

Honda gaat Pikes Peak beklimmen met elektro-NSX

Autonieuws
Honda gaat Pikes Peak beklimmen met elektro-NSX
> Artikel lezen

Honda Type-R viert 25ste verjaardag

Autonieuws
Honda NSX Type R
> Artikel lezen

Honda NSX GT3: € 465.000,- en er kan geen likje verf van af

Autonieuws
> Artikel lezen

Honda NSX: elektrisch en meer dan 1.000 pk?

Autonieuws
Honda NSX: elektrisch en meer dan 1.000 pk?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.