Autonieuws

Nieuwe MINI laat zich alvast zien

Enkele uren voordat de nieuwe MINI onder het doek vandaan kruipt op de Tokyo Motor Show laat hij zich op deze gelekte foto’s alvast zien. Al is de spanning en sensatie ver te zoeken vanwege de eerdere afbeeldingen waarop de auto al volledig naakt was te zien.

En wat we daar al eerder zagen kunnen we nu nog eens duidelijker gadeslaan. De nieuwe MINI is gegroeid ten opzichte van zijn voorganger. Hij is 98 millimeter in lengte, 44 millimeter in breedte en ook 7 millimeter in hoogte gegroeid. De wielbasis groeide op zijn beurt met 28 milimeter. Om de verhoudingen in balans te houden zijn de voor- en achterlichten vergroot en verder zien we een aanzienlijk forsere grille. Ook heeft MINI het nieuwe model van het nodige chroom voorzien.

Motorisch
We weten al dat de instapper een driecilinder krijgt met 136 pk. De snellere jongens krijgen een cilinder meer en ook een dieselblok wordt leverbaar. Daarnaast is bekend dat de MINI voor het eerst als vijfdeurs te bestellen zal zijn en dat de nieuweling volgehangen kan worden met een veelvoud aan nieuwe systemen en opties. Meer informatie daarover en alle andere details volgen over enkele uren, als de nieuwe MINI voor het eerst officieel het levenslicht ziet.

Gerelateerde artikelen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.