Autonieuws

Eerbetoon aan Niki Lauda: Ferrari 458 Tailor Made

Je bent een verstokte fan of je bent het niet. Een Niki Lauda-aanhanger is het onvoorwaardelijk en liet zijn gekochte 458 Italia door de maatwerkafdeling van Ferrari uitwerken tot een hommage aan zijn grote raceheld.

Een Ferrari is op zichzelf staand al een bijzonder eigendom, maar met het Tailor Made-programma geven de Italianen de koper de kans een volledig exclusieve Ferrari te bezitten. Wat de klant ook wenst, het speciale Tailor Made-team van Ferrari speelt het klaar en dus was ook het verzoek van een Lauda-fan om een eerbetoon aan de Oostenrijkse F1-legende te ontwerpen niet te gek.

Tricolore
Deze bijzondere 458 Italia is geïnspireerd op de film "Rush", een Hollywood-film over het F1-gevecht tussen Niki Lauda en James Hunt, en werd ontworpen door een personal designer werkzaam bij het Maranello Style Center. Het meest herkenbaar is deze Lauda-Ferrari door zijn vele Italiaanse vlaggen. Zo is het dak wit gespoten met daarop de bijbehorende rode en groene streep en ook de achterspoiler is opvallend genoeg wit. Daarnaast springen de goud gespoten wielen meteen in het oog. Ook in de cockpit komt het Tricolore-motief herhaaldelijk terug en werden de stiksels op het dashboard, de zetels en het stuurwiel in een rood, wit en groene tint uitgevoerd.

Gerelateerde artikelen

Ferrari casht 18 miljoen met Sergio Pininfarina

Autonieuws
Ferrari casht 18 miljoen met Sergio Pininfarina
> Artikel lezen

Visueel vlammen met de Ferrari 458 Speciale

Fotogalleries
> Artikel lezen

Ferrari’s uitgebreide garantieprogramma nader uitgelegd

Autonieuws
Altijd 3 jaar fabrieksgarantie
> Artikel lezen

'Ferrari 458 Italia ook aan de kunstmatige beademing'

Autonieuws
'Facelift Ferrari 458 zal turbo krijgen'
> Artikel lezen

Wauw! Ferrari 458 Speciale by Novitec Rosso

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.