Autonieuws

Eerste technische details elektrische Kia Soul

De eerste volledig elektrische Kia – op basis van de nieuwe Soul – is in aantocht. In de loop van volgend jaar is deze ook in Europa verkrijgbaar en onderhand zijn de eerste technische details bemachtigd.

Kia zet hoog in. Hun eerste elektrische auto heeft een theoretische actieradius van 200 kilometer en dat is meer dan z’n soortgenoten van Nissan, Volkswagen en Ford. Het vermogen van de Soul EV is dan weer gemiddeld. De elektromotor van de emissieloze Zuid-Koreaan, die wordt gevoed door een pakket lithium-ion batterijen, kan 110 pk opwekken wat evenveel is als de Nissan Leaf. De Volkswagen e-Golf en Ford Focus EV schoppen het respectievelijk tot 115 en 142 pk. De acceleratietijd naar 100 km/h die Automotive News heeft achterhaald ligt op 12 seconden en de Soul EV zou een topsnelheid hebben van 150 km/h.

25 minuten
Omdat de Soul EV net als iedere andere elektrische auto zo goed als geruisloos kan rijden zal de Kia tot een snelheid van 20 km/h evenals bij achteruitrijden zachtjes een kunstmatig geluid produceren. Dit is gedaan om voetgangers te waarschuwen voor z’n komst en daarmee ongelukken te voorkomen. Verder beschikt de elektrische Soul over speciale 16 inch aerodynamische wielen, een geheel eigen instrumentarium dat onder meer aanwijzingen geeft aan de bestuurder om zo zuinig mogelijk met energie om te springen en milieuvriendelijke afwerkingsmaterialen. Zijn de batterijen na verloop van tijd toch leeg, dan volstaat 25 minuten aan de stekker om ze weer voor 80 procent op te laden. Tot de nok toe opladen kost 5 uur.

Gerelateerde artikelen

Dit is de volledig elektrische Kia Soul EV

Autonieuws
Dit is de volledig elektrische Kia Soul EV
> Artikel lezen

€ 32.995,- voor 100% elektrische Kia Soul EV

Autonieuws
Vanafprijs Kia Soul EV
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Soul hopelijk ook weer naar EU

Spyshots
> Artikel lezen

Gesnapt: volledig elektrische Kia Soul EV

Spyshots
Gesnapt: volledig elektrische Kia Soul EV
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.