Autonieuws

Toekomstmuziek: Honda FCEV Concept

Het klinkt nog zo ver weg, een serie geproduceerde auto op waterstof maar steeds meer fabrikanten investeren in deze technologie dus we moeten er wel degelijk rekening mee houden. Ook Honda is al ruim een decennium aan het experimenteren en onderzoeken met deze geavanceerde techniek. Deze Honda FCEV is daar een nieuw voortvloeisel uit.

Met de nieuwe Honda FCEV Concept willen de Japanners hun visie tonen voor de toekomst van voertuigen op alternatieve brandstoffen met ‘zero-emission’. De FCEV zal de volgende generatie brandstofcelauto van Honda worden en is daarmee de opvolger van de FCX Clarity. In 2015 zal ‘ie zijn intrede doen in de VS en Japan. In een later stadium is Europa aan de beurt.

Realiteit
Wij mochten al eens achter het stuur kruipen van die Clarity en daar concludeerden we al dat de komst van serie geproduceerde auto’s met brandstofcel dichterbij is dan menigeen denkt. Honda was er ook al vroeg bij met investeren in deze techniek. In 2002 was het de eerste fabrikant die een leaseprogramma opstelde voor auto’s op waterstof. Van de Clarity rijden er inmiddels wereldwijd zo’n 25 rond.

FCEV
Het ontwerp is, zoals menig waterstofauto en conceptcar, behoorlijk excentriek te noemen. In de neus herkennen we wel iets van het huidige Honda-gamma, met de ineengesmolten grille en lampen. Wat tevens opvalt is de enorme luchtinlaat aan de zijkant, terwijl de achterzijde op de tekening wel wat weg heeft van de Volkswagen XL1. Hoe de FCEV Concept er daadwerkelijk uit komt te zien weten we over iets meer dan een week. De onthulling van de FCEV Concept zal namelijk op 20 november plaatsvinden op de Los Angeles Auto Show.

Gerelateerde artikelen

Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven

Autonieuws
Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven
> Artikel lezen

Design nieuwe Honda Insight radicaal anders

Autonieuws
> Artikel lezen

Honda Urban EV verkozen tot beste conceptcar

Autonieuws
Honda Urban EV verkozen tot beste conceptcar
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.