Autonieuws

Excentrieke snuiter: Nissan BladeGlider Concept

De Nissan Deltawing, dat is ook het eerste waar wij aan dachten en inderdaad, deze Nissan BladeGlider Concept is afgeleid van die elektrische racewagen. Op de Tokyo Motor Show zal dit markante apparaat worden voorgesteld aan het publiek.

Uit bepaalde hoeken vinden wij de BladeGlider er behoorlijk fraai uit zien, hoewel het natuurlijk een vreemde eend in de bijt blijft. Dat komt vooral omdat zijn design grotendeels is afgekeken van de opvolger van de Deltawing, de Nissan ZEOD RC, het elektrische racemonster dat volgend jaar tijdens de 24 uur van Le Mans zal schitteren. En dus is het front fors smaller dan de achterzijde en lijkt de voorruit te zijn afgekeken van een vliegtuig. Het geeft de driezitter een snelle uitstraling dat we van geen ander model kennen.

Prestaties
Welke prestaties de BladeGlider weet klaar te spelen maakt Nissan niet bekend. De techniek is evenzeer van de ZEOD RC afgekeken dus wat dat betreft mogen we aansprekende prestaties verwachten. Volgens Nissan heeft de conceptcar, mede door zijn smalle voorzijde van slechts 1,0 meter, een zeer lage luchtweerstand en een extreem hoge downforce. De gewichtsverdeling is 30 voor, 70 achter wat er tevens aan moet bijdragen dat de BladeGlider zich vastklit aan het asfalt. Verder weten we dat de bodemplaat van carbon is vervaardigd en het exterieur van CFRP. Volgens Nissan is de BladeGlider ontworpen als voorbeeld van een aanstaand productiemodel, maar of die er in huidige vorm komt betwijfelen we. Het zou wel enorm stoer zijn van de Japanners!

Gerelateerde artikelen

Nissan Xmotion Concept: Qashqai van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.