Autonieuws

KISS-bassist Gene Simmons onthult Ford F-100 Snakebit

In samenwerking met KISS-bassist Gene Simmons en diens acterende vrouw Shannon Tweed onthult Ford de F-100 Snakebit, een onvervalste hotrod pick-up uit 1956. Op de SEMA show in Las Vegas ging het doek van de klassieke truck.

Ondanks het feit dat de Snakebit zijn klassieke uitstraling behoudt is er weinig origineel gebleven aan de F-100. Zo is de wielbasis met zo’n 12 centimeter uitgetrokken en is zijn body behoorlijk uitgeklopt. Ook het front heeft een markante look gekregen, door het ontwerp te baseren op dat van een Shelby Mustang.

Krachtige pick-up
“This is what i call hot!”, zei Simmons tijdens de onthulling van de Snakebit. Daar geven we hem geen ongelijk in. Hotrods staan veelal te boek als pk-monsters en dat is bij deze F-100 niet anders. Zijn aandrijving heeft ‘ie te danken aan een 5.4 liter V8, gesupercharged door de Ford Racing-divisie. Het blok levert maar liefst 550 pk op de 20 inch achterwielen en schakelen doe je met een handmatige zesversnellingsbak. Om de muziek uit de achtcilinder van een mooie akoestiek te voorzien doet een forse sportuilaat dienst als speaker.

Handgemaakt
In het binnenste van de Snakebit is het vooral tweekleurig leder wat de boventoon voert. De zitbank is van het natuurlijke materiaal vervaardigt en ook de deurpanelen en het dashboard zijn volledig in leer omtrokken. Het gehele interieur is met de hand geconstrueerd. Dat dit wat mag kosten staat buiten kijf, maar een vaststaande prijs heeft de F-100 niet. Volgend jaar gaat de Ford onder de hamer waarbij de gehele opbrengst ten goede komt aan een kinderziekenhuis in de geboortestad van Shannon Tweed.Gerelateerde artikelen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Een nieuwe Focus, een nieuwe Ford RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford geeft al gas met nieuwe Focus ST

Spyshots
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Ford Fiesta ST en Active bekend

Autonieuws
Prijzen nieuwe Ford Fiesta ST en Active bekend
> Artikel lezen

Ken Block kiest opnieuw voor klassieke Ford

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.