Autonieuws

Ongelofelijk: Devel Sixteen claimt 6.000 pk

Schreven we zonet nog vol bewondering over een sportauto met 1.000 pk, die opgepompte Corvette Stingray is een doetje vergeleken met de Devel Sixteen. Deze op de Dubai Motor Show gepresenteerde duivel zou over 6.000 pk beschikken. Ongelofelijk! En daarin lijkt ‘em nu precies de crux te zitten.

Nieuw uit de grond gestampte autobouwers met pijlsnelle bolides in het vat zien we komen en gaan. Hun uitgesproken ambities reiken telkens tot aan de hemel (zonder pardon inclusief lanceringsdatum), maar het realiseren daarvan komt veelal niet verder dan de printer. Bij de meeste houdt het bij een vakkundige designschets uit pixels al op. Slechts een enkeling weet hun droom van een eigen sportauto uit te laten komen. Knap vinden we dat, om ons vervolgens sterk af te vragen wat er van de beloofde specificaties is overgebleven. In negen van de tien gevallen, als het al zover komt, horen we niets meer van het bedrijf. We hopen dat het met het opgestane Devel (Defining Extreme Vehicles Car Industry L.L.C.) niet zo zal aflopen, maar we vrezen ervoor gezien de voortekenen.

Recordbreker
Het moet gezegd: Devel is al verder geraakt dan menig ander quasi-supercarbouwer. Dankzij geld als water, of beter gezegd olie, want ‘made in Dubai’, heeft het zowaar een tastbaar product weten te fabriceren. De Sixteen, zoals het gevaarte heet, ziet er ietwat geknutseld uit maar dat mag de pret voor nu niet drukken. Wat dat wel doet is de surrealistische claim dat de gevleugelde bolide over meer dan 6.000 pk beschikt, afkomstig uit een al evenzo ongeloofwaardige V16-motor. Wanneer de uitlaatpijpen tweemaal zo groot lijken als het motorblok dan weet je eigenlijk al wel hoe laat het is. Maar goed, roepen dat jouw vierwieler ruim binnen de 2 tellen naar de 100 km/h knalt en een topsnelheid van 560 km/h heeft trekt nu eenmaal aandacht. Dat is Devel in elk geval wel gelukt.

Gerelateerde artikelen

Weg belastingvoordeel na 200.000ste Tesla

Autonieuws
> Artikel lezen

BN’ers die zo lekker gewoon zijn gebleven met hun auto

Autonieuws
BN’ers die zo lekker gewoon zijn gebleven met hun auto
> Artikel lezen

Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje

Autonieuws
Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje
> Artikel lezen

Maserati versterkt zich met Levante GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.