Autonieuws

Bugatti Legends III eert Meo Costantini

Een roemrijk automerk als Bugatti heeft vele (race)legendes voortgebracht. En als je aan één van hen een hommage brengt, moet je ze eigenlijk allemaal een keertje eren. De Bugatti Legends Series is hard op weg dat waar te maken. Nummer drie staat in het teken van Meo Costantini.

Meo Costantini wie?! Het is goed voor te stellen dat deze naam je niet meteen een belletje doet rinkelen. Targa Florio doet dat wellicht wel en laat Costantini deze legendarische Italiaanse race nu tweemaal op z’n naam hebben geschreven. Dat maakt hem ook een legende nietwaar? Bugatti is van mening van wel. Bovendien was hij een goede vriend van Etore Bugatti himself. Ook stond Costantini ooit aan het hoofd van Bugatti’s raceteam. Redenen te over om hem een eerbetoon te brengen.

Type 35
Na de ‘Jean-Pierre Wimille´ en ‘Jean Bugatti´ is de Bugatti Veyron Meo Costantini de derde editie binnen de zeer exclusieve ‘Les Légendes de Bugatti’-reeks. Net als de voorgaande hommages dient de Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse als basismodel, met 1.200 pk de allersnelste productie-cabriolet ter wereld. De blauwe kleurstelling is al evenzo bijzonder, want geïnspireerd op dat van de Type 35, vijfvoudig winnaar van de Targa Florio en daarmee een van de meest succesvolle racers allertijden.
In het interieur – uiteraard – diverse details van carbon en leder zover het oog reikt. ‘Gaucho’ noemt Bugatti de kleur van het leer dat afgewerkt is met stiksels in ‘Bugatti Light Blue Sport’. Maar een eerbetoon is pas compleet met een zichtbare handtekening van de gelauwerde persoon.

Van de Bugatti Veyron Meo Costantini worden slechts 3 exemplaren gebouwd met een prijs van 2,1 miljoen euro per stuk.

Gerelateerde artikelen

Grand Sport Vitesse ‘1 of 1’ in Bugatti's huisstijlkleuren

Autonieuws
Grand Sport Vitesse ‘1 of 1’ in Bugatti's huisstijlkleuren
> Artikel lezen

Bugatti Veyron neemt afscheid met 'La Finale'

Autonieuws
Bugatti Veyron neemt afscheid met 'La Finale'
> Artikel lezen

Krankzinnig: zo duur is een Bugatti écht!

Autonieuws
Aanschaf
> Artikel lezen

Bugatti-outfit van 2,1 miljoen!

Lifestyle & design
Bugatti-outfit van 2,1 miljoen!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.