Autonieuws

Toyota’s waterstofauto weer een stap dichterbij

Met de onthulling van de FCV Concept geeft Toyota ons wederom een realistischer beeld van haar waterstofauto zoals die in 2015 in productie gaat. De auto zoals die eind deze maand op de Tokyo Motor Show debuteert heeft een realistischer carrosserie en bovendien laat Toyota een glimp van de specificaties los.

Twee jaar geleden presenteerde Toyota op de Tokyo Motor Show de FCV-R. Met deze nog vrij conceptuele primeur gaf Toyota te kennen heil te zien in waterstof en volop te werken aan het productierijp maken ervan. De FCV Concept die nu in de spotlights wordt gezet, borduurt verder op dat eerste ontwerp. Verrassend is dat design overigens niet, het oogt als een doorontwikkeling van de Prius in combinatie met wat van Lexus’ designtaal.

Ten minste 100 kW
Onderhuids zien we een aandrijflijn met volgens Toyota een vermogen van ‘ten minste 100 kW’ dat kortstondig extra vermogen kan bieden dankzij een boost converter. Veel vooruitgang is er geboekt doordat het vermogen ‘per liter’ sterk is verbeterd en ook de aandrijflijn sterk werd verkleind en goedkoper werd gemaakt. Toyota claimt dat de auto nu zo efficiënt is dat als deze volledig is afgetankt een gemiddeld huishouden een week elektriciteit ervan kan gebruiken.

2015
Met maar drie minuten tanktijd en een actieradius van ten minste 500 kilometer komt de waterstofauto van Toyota sterk binnen handbereik. Zoals gezegd zal deze in 2015 in productie gaan en zeer sterk lijken op deze FCV Concept.

Gerelateerde artikelen

De 5 grootste automotive innovaties van het decennium

Autonieuws
De 3 grootste automotive innovaties van het decennium
> Artikel lezen

Toyota's waterstofauto maakt furore in WRC-rally

Autonieuws
Toyota's waterstofauto maakt furore in WRC-rally
> Artikel lezen

Toyota's waterstofauto heeft een naam: Mirai

Autonieuws
Toyota's waterstof aangedreven auto heeft een officiële naam
> Artikel lezen

Toyota komt in 2015 met waterstofauto

Autonieuws
Toyota komt in 2015 met waterstofauto
> Artikel lezen

Toyota's waterstofauto FCV toont spierballen tijdens rally

Autonieuws
Toyota FCV toont spierballen tijdens rally
> Artikel lezen

Concrete details en fotogalerie Toyota Mirai

Autonieuws
Alle details Toyota Mirai
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.