Autonieuws

2014-prijzen Nürburgring-Nordschleife

De Nürburgring mag dan bankroet en op zoek naar een andere eigenaar zijn, het tijdelijke management houdt cash-cow Nordschleife natuurlijk wel open voor publiek en autocoureur. Dit zijn de ticketprijzen voor 2014.

In tegenstelling tot het bioscoopcomplex en het pretpark dat er rondom is gebouwd heeft het beroemdste slingerende asfalt ter wereld altijd op voldoende interesse kunnen rekenen. Ook volgend jaar blijft de Nürburgring-Nordschleife, dat feitelijk een tolweg is, gewoon geopend voor Jan en alleman wanneer deze niet is afgehuurd voor wedstrijden of ingenomen wordt door vierwielers gehuld in camouflageprint. De dagen waarop dat niet aan de orde is kun je gewoon een kaartje kopen om zelf, al dan niet met je eigen bolide, los te gaan over het 20,832 kilometer circuit.

Prijzen 2014
Om de torenhoge schulden die de Groene Hel heeft op welke manier ook enigszins het hoofd te bieden wordt een extra compensatie van de bezoeker gevraagd. Vanaf 1 januari 2014 zullen de entreeprijzen zodoende iets hoger liggen. Eén rondje kost je tot 31 december € 26,- om een dag later met één euro te zijn gestegen. Vanaf vier ronden daalt de rondeprijs. Nu gaan de slagbomen nog open bij het neertikken van € 97,- maar vanaf volgend jaar zal dat pas gebeuren bij de betaling van € 100,-.
En dan zijn er nog de rondepakketten: 9 ronden de hooligan uithangen zal € 202,- gaan kosten, een stijging van € 7,-. En een pakket van 25 rondes – wat nog steeds niet voldoende is om het 173 bochten tellende circuit in de vingers te krijgen – bedraagt vanaf 1 januari niet langer € 499,- maar € 518,-.

Grand Prix-circuit
Vanaf 2014 kan je met je kaartje voor de Nordschleife overigens ook het Grand Prix-circuit aandoen. Daar mag je voor hetzelfde geld een kwartier op rondhossen, maar je passeert dan natuurlijk niet het asfalt waarop decennialang auto- en autosportgeschiedenis werd geschreven.
Tot slot, de abonnementen, want die zijn er namelijk ook. Voor een jaarkaart bijvoorbeeld vraagt de organisatie straks € 1.600,-. Momenteel is dat nog € 1.475,-.

Gerelateerde artikelen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

Je hoeft geen Ferrari te rijden om te profiteren van de nieuwe Shell V-Power

Autonieuws
Shell V-Power / Ferrari
> Artikel lezen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.