Autonieuws

Lexus RC steelt de show in Tokyo

Herinner je je de Lexus LF-CC Concept van een jaar geleden nog? Vast, wat zo agressief was ‘ie wel gestileerd. Nog voor de eerste enthousiaste reacties spraken de Japanners hun wens voor een productiemodel uit en dit is ‘em geworden: de RC. Je kunt hem tevens gerust zien als de coupévariant van de IS.

De Lexus RC is niet zo extreem vormgegeven als de LF-CC, maar er blijft nog genoeg te zien over. Niet te missen is de enorme zogenoemde ‘spindle grille’, hét gezicht van iedere hedendaagse Lexus. Voor de RC hebben de designers hebben deze nog ietsje breder getrokken dan ‘ie al was. Ook loopt de grille opvallend ver door in de motorkap. Het gedeelte rond de diep verzonken koplampunits en apart gesitueerde LED-dagrijverlichting mag al evenzo bijzonder genoemd worden. Vanaf dat punt lijkt de inspiratie van de ontwerpers opgeraakt te zijn, om bij de achterzijde de draad weer op te pakken. Zo’n kont zie je ook niet iedere dag. Overigens zal er straks keuze zijn uit 18 inch wielen met 5 spaken of 19 inch exemplaren met 10 spaken.

BMW 4-serie
Lexus is summier met details van de RC. Voorlopig laat het merk enkel weten dat de coupé een lengte heeft van 4,67 meter en 1,84 meter breed is, terwijl de hoogte beperkt blijft tot 1,40 meter. De RC heeft hiermee een formaat dat vergelijkbaar is met de 4-serie. De wielbasis is ten opzichte van die BMW wat korter: 2,81 versus 2,73 meter. In het interieur is er gepoogd een luxe sfeer te creëren door shimamoku-hout te gebruiken en de RC te voorzien van de nieuwe Remote Touch Interface.

Tokyo
De Lexus RC beleeft zijn werelddebuut tijdens de Tokyo Motor Show, eind november. Dan ook meer informatie over de auto die in elk geval wordt geleverd met 3.5 liter V6, gezien ´RC 350´ op het nummerbord. Voor Nederland is de hybride-variant van die motor hoogstwaarschijnlijk de meest interessante aandrijflijn. Maar daarover eind deze maand meer.  

Gerelateerde artikelen

Geprijsde Lexus RC 300h nog op tijd voor de Kerst

Autonieuws
> Artikel lezen

Eindelijk specificaties Lexus RC F bekend

Autonieuws
Eindelijk specificaties Lexus RC F bekend
> Artikel lezen

Lexus LF-LC te koop als bloedstollende LC 500

Autonieuws
Lexus LC 500
> Artikel lezen

Lexus pronkt met LS 500h in Genève

Autonieuws
Lexus pronkt met LS 500h in Genève
> Artikel lezen

Lexus' baby-LFA idolaat van 911 en 6-serie

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.