Autonieuws

Nieuwe Land Rovers krijgen Discovery-label

Het Range Rover-label heeft Land Rover inmiddels weten te om te dopen als een succesvol submerk. De modellen zijn allen onlangs ververst en de afzet verloopt voorspoedig. Dat succes smaakt naar meer en dus wil Land Rover die truc herhalen met de reguliere Land Rovers, die allemaal Discovery gaan heten.

Met de Range Rover, Range Rover Sport en Range Rover Evoque heeft Land Rover stuk voor stuk stilistische modellen in zijn gamma. Land Rover heeft in de vorm van de Discovery, Freelander en Defender meer functionele modellen in het assortiment, die toch voor een ander beoogd publiek bedoeld zijn. In de toekomst willen de Britten tenminste twee van die modellen onder een nieuwe lijn scharen.

Discovery
Die lijn zou de naam Discovery mee moeten krijgen. Het is verrassenderwijs een naam die reeds in het gamma van Land Rover is opgenomen, en het zou de basis moeten vormen voor meerdere nieuwe modellen. Met de strategie wil Land Rover zijn succesvolle modieuze broertjes van Range Rover achterna gaan. De opvolger van de Freelander zal dus niet onder huidige naam worden voortgebracht. Daarnaast zal ‘ie in de toekomst een stukje groeien om ook plaats te kunnen bieden aan zeven inzittenden, zodat zijn veelzijdigheid nog eens extra onderstreept wordt. Die veelzijdigheid moet eveneens tot uitdrukking komen in zijn offroad-capaciteiten. Een competentie die traditioneel aan elk Discovery-model toebedeeld wordt.

Defender
En hoe zit het met die onaantastbare Defender? Voorlopig laat Land Rover dit model ongemoeid. Die beschikt namelijk over zo´n loyale klantenkring en die zit vermoedelijk niet te wachten op een naamsverandering. Met de DC100 toonde Land Rover al aan hoe een moderne lezing op de Defender er uit zou zien, maar dit model werd met het nodige boegeroep ontvangen. Land Rover was genoodzaakt terug te keren naar de tekentafel dus een opvolger van het icoon laat nog wel even op zich wachten.

Gerelateerde artikelen

Snoepzakje: Land Rover Defender V8 70th Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Wist je dat twee Nederlanders het beste zijn in 't bouwen van Defenders

Autonieuws
> Artikel lezen

Snoepzakje: Land Rover Defender V8 70th Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Ooit stond deze Defender spik en span op de AutoRAI

Autonieuws
Deze 'Nederlandse' Defender krijgt eindelijk wat 'ie verdiend
> Artikel lezen

Ingekorte Range Rover Sport is stilletjes nieuwe Defender

Spyshots
Ingekorte Discovery is stilletjes nieuwe Defender
> Artikel lezen

Wist je dat twee Nederlanders het beste zijn in 't bouwen van Defenders

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.