Autonieuws

Drie nieuwe Mitsubishi-conceptcars present in Tokyo

Dat Mitsubishi drie nieuwe conceptcars meeneemt naar Tokyo wisten we al. Nu laten de Japanners het trio, met allen een ingewikkelde titel, officieel aan het grote publiek zien.

De drie studiemodellen krijgen als roepnaam XR-PHEV, GC-PHEV en Concept AR mee. Ze symboliseren de designtaal die we de komende jaren van de Japanners mogen verwachten. Daarnaast introduceert Mitsubishi ook een nieuw veiligheidssysteem, genaamd e-Assist. Meer dan dat het een actieve veiligheidstechnologie betreft laat Mitsubishi vooralsnog niet los. Ook zullen zullen de drie conceptcars zijn uitgerust met een nieuw infotainmentsysteem, voorzien van ´Connected-car-technologie´.

Hybride’s
De grootste telg van de concept-familie is de GC-PHEV (Grand Cruiser), een forse plug-in-SUV met een 3.0 liter zescilinder in het vooronder. Hij werkt samen met een automatische achtversnellingsbak en geeft zijn krachten af op alle vier de wielen. De XR-PHEV (Cross Runner) is een compactere SUV, die door een kleine 1.1 liter MIVEC-turbomotor van aandrijving wordt voorzien. Het blok werkt daarbij samen met een compacte elektromotor. Het is diezelfde aandrijving die huist in de Concept AR, een compacte MPV-achtige. Hij heeft een cabine in de vorm van een cocon en biedt volgens Mitsubishi ´superieur comfort´.

Gerelateerde artikelen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af

Autonieuws
Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af
> Artikel lezen

Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met e-Evolution Concept

Autonieuws
Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met Tokyo-concept
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.