Autonieuws

Subaru Levorg Concept is nieuwe Legacy

Subaru neemt een nieuwe conceptcar mee naar de Tokyo Motor Show, genaamd Levorg. Die naam mag misschien vreemd in de oren klinken, het is een samenvoeging van Legacy Revolution Touring. We hebben dus te maken met een conceptversie van de nieuwe Subaru Legacy Touring.

Subaru betitelt de Levorg als een “Sports Tourer”. Het is een studiemodel op de productievariant van de nieuwe Legacy Touring die volgend jaar in Japan zijn intrede zal doen. Of die Legacy ook in Nederland zijn opwachting gaat maken is nog niet bekend, maar gezien de potente indruk die deze teasers achterlaten heten wij hem van harte welkom.

Strak gelijnd
Zijn strakke belijning, moderne LED-verlichting, fors uitgemeten wielkasten en kenmerkende scoop op de motorkap doen vermoeden dat de titel “Sports Tourer” niet ongegrond is. Of dat zich ook uit in sportieve prestaties uit weten we niet. Vast staat wel dat onder de kap van deze Levorg een gloednieuwe 1.6 liter DIT (Direct Injection Turbo) boxermotor ligt. Op de teaserfoto is te zien dat ook een 2.0 liter zijn intrede zal doen. In aanloop naar zijn onthulling zal Subaru ongetwijfeld nog met de nodige specificaties en teasermateriaal op de proppen komen. Wij zijn benieuwd.

Gerelateerde artikelen

Subaru maakt je gek met Viziv STi Concept

Autonieuws
Subaru maakt je gek met Viziv STi Concept
> Artikel lezen

Subaru Levorg Sports Tourer is te bestellen

Autonieuws
> Artikel lezen

Doek getrokken van nieuwe Subaru Forester

Autonieuws
> Artikel lezen

Subaru Viziv Tourer: stoer en vol potentie

Autonieuws
Subaru VIZIV Tourer
> Artikel lezen

Subaru Levorg dit jaar nog in de showroom

Autonieuws
Subaru Levorg
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.