Autonieuws

Nieuwe Mercedes C-klasse is te vroeg

Laat het teaseren maar zitten, Mercedes, we hebben de nieuwe C-klasse al te pakken.

Brazilië, hoewel een florerend land, verdenk je niet direct van het lekken van een nieuwkomer in het luxe premium-segment. Toch is het opduiken van deze eerste officiële foto’s van de nieuwe Mercedes C-klasse naar dat Zuid-Amerikaanse land te herleiden. Het is de website Diariomotors die Mercedes te snel af is.

Grotere CLA
Zo vanuit eenzelfde hoek geschoten bevat de nieuwe C-stijl stijlkenmerken van de S-klasse maar lijkt hij nog het meest op de CLA. Zo erg zelfs dat kannibalisatie mogelijk op de loer ligt, ondanks dat de C zonder meer de grootste en ruimste van die twee zal zijn. Best opmerkelijk, omdat Mercedes bij vlagen ons op het hart heeft gedrukt dat de nieuwe C-klasse een eigen gezicht kreeg om zodoende hem niet één, maar twee treden te laten klimmen. In het interieur zouden we dat terug gaan zien in de materialen die van topklasse-niveau zijn. Ook de verkrijgbare opties komen uit de allerhoogste segmenten, waaronder luchtvering rondom. De C-klasse is de eerste auto in z’n klasse die hiermee uit te rusten is.

Lichter
Dankzij de nieuwste constructies is de nieuwe C-klasse 70 kilogram afgeslankt terwijl hij centimeters in formaat is toegenomen. Hoeveel langer hij is geworden is nog niet bekend. Meer binnenruimte is in elk geval beloofd en dat was nodig ook om in de sporen van de 3-serie en A4 te blijven. En een Mercedes zou een Mercedes niet zijn als die een van de veiligste en efficiëntste auto’s in zijn segment is. Veel veiligheidssystemen zijn daarvoor overgeheveld vanuit de S-klasse.
Op motorisch vlak wordt uitgepakt met veel viercilinders en een enkele zespitter. Een achtcilinder is er voor de nieuwe C 63 AMG. Niet langer een zelfstandig ademende 6.2 maar naar verluidt een geblazen 4.0 liter.

De nieuwe Mercedes-Benz C-klasse beleeft zijn werelddebuut tijdens de NAIAS in Detroit. Die vindt begin januari plaats. In de zomer daaropvolgend is de marktlancering.

Gerelateerde artikelen

Snelle facelift Mercedes C-klasse lijkt vooral technisch te zijn

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Tuning & styling
Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!

Spyshots
Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.