Autonieuws

Hebben we hier de nieuwe Ford Mustang?

Een vakkundige computer-impressie of the real deal? De scheidingslijn daar tussen is erg dun. Want aangenomen kan worden dat deze beelden afkomstig van het Amerikaanse Car & Driver niet veel afwijken van de nieuwe Ford Mustang.

Ford legt de laatste hand aan de nieuwe Mustang. De sportauto moet immers klaar zijn in het jaar dat de Ford Mustang zijn 50ste verjaardag viert, en dat is in 2014. Je mag er gerust van uitgaan dat de introductie binnen nu en een jaar plaatsvindt. In Amerika welteverstaan, maar hij komt ook naar Europa en voor het eerst in lange tijd weer eens via het officiële dealerkanaal van Ford. Dat zal in de loop van 2015 op gang komen.

Evos Concept
Voor het vormgeven van de nieuwe Mustang heeft Ford veel inspiratie gehaald uit de Evos Concept uit 2011. Vooral aan de voorzijde zijn de overkomsten treffend. Verder naar achteren zullen de lijnen samenpakken tot de typische Fastback-stijl. Dat gaf Ford al te kennen met enkele foto’s van de (eerste) kleimodellen. Afgaande op de beelden van Car & Driver is het design geheel in traditie met de voorgaande generaties, oftewel gespierd en koen, maar toch ook modern.

4-, 6- en 8-cilinder
Motorisch doet de Mustang daarentegen een stapje terug. Althans, de instapper. Dat zal namelijk een viercilinder zijn. Maar vlak die niet uit. Door moderne technologie en een turbo galoppeert dat basismodel alsnog samen met zo’n 300 paarden. Voor overwegend de Amerikaanse klandizie staan een 3,7 liter V6 en een 5,0 liter V8 klaar.

Gerelateerde artikelen

Ford Mustang Bullitt: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

Autonieuws
Ford Mustang Bullit
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Mustang heeft z'n eigen horloge… van schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.