Autonieuws

Officieel: Range Rover Long Wheelbase

Het was geen geheim dat Land Rover met een verlengde Range Rover zou komen. Vandaag trekken de Britten het doek van de Long Wheelbase af en verstrekken tegelijkertijd de eerste details.

Met de Range Rover Long Wheelbase introduceert Land Rover de eerste Range Rover met lange wielbasis sinds de Range Rover LSE, die tussen 1992 en 1994 werd gebouwd. De nieuwe uitvoering speelt in op de vraag van een toenemend aantal klanten dat op zoek is naar de SUV met meer leefruimte achterin.

140 mm
Het antwoord van de Britten is deze Long Wheelbase. De nieuwe uitvoering biedt 140 mm meer beenruimte achterin dan de reguliere variant wat is bereikt door de carrosserie voor de achterwielen te verlengen. Ook de verlengde Range Rover is leverbaar met een driezits achterbank of met Executive Class Seating, die twee individuele zitplaatsen achterin biedt. De rugleuningen hiervan zijn verstelbaar over 17 graden, acht graden meer dan de verstelhoek op auto’s met standaard wielbasis. Voor nog meer comfort achterin kan de voorpassagiersstoel kan vanaf de achterbank naar voren worden geschoven.
Meer verschillen tussen de reguliere en de Long Wheelbase uitvoering zien we dankzij de geïntegreerde rolgordijnen voor de achterportierruiten en het standaard glazen panoramadak. Van buiten kan de verlengde variant herkend worden aan de karakteristieke ‘L’-badges in de accentlijsten op de onderzijde van de portieren.

Maart 2014
De Long Wheelbase zal worden aangeboden als Range Rover Vogue en als Range Rover Autobiography, met zowel de TDV6 en SDV8 dieselmotoren als de V8 Supercharged benzinemotor. Later in 2014 wordt de Long Wheelbase ook beschikbaar als Hybrid, in de uitvoeringen Range Rover Vogue SE en Range Rover Autobiography. De Range Rover Long Wheelbase wordt onthuld op zowel de LA Auto Show als de Guangzhou Auto Show op respectievelijk 20 en 21 november aanstaande. Het duurt overigens nog tot maart 2014 voordat de eerste sleutels overhandigd zullen worden. De prijzen zijn nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Vroegtijdige promovideo geeft vernieuwde Range Rover prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Range Rover SV Coupé: luxer en duurder was een Land Rover nog nooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Range Rover 6x6 SLT: de pickup der pickups

Autonieuws
Range Rover 6x6 SLT: de pickup der pickups
> Artikel lezen

Land Rover houdt Range Rover SV Coupé zeer exclusief

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Range Rover ook als plug-in hybride en direct te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Ultieme Range Rover nog altijd goedkoper dan Bentayga

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.