Autonieuws

Lexus GS-F krijgt 465 pk onder de kap

Hoewel Lexus ons nog niet officieel kennis heeft laten nemen van de komst van de potente GS-F mogen we nu wel degelijk stellen dat ´ie er komt. Op deze foto’s in een Japans automagazine kunnen we de sportieveling namelijk in vol ornaat bewonderen.

De sportieve Japanner flitste al regelmatig langs onze lens en nu poseert de GS-F zonder schroom in een Japanse blaadje. Hij zal de loodzware concurrentiestrijd aan moeten gaan met onder meer de M5, C 63 AMG, RS 6 Avant maar ook de Jaguar XFR-S. Het is dus ontegenzeggelijk een pre dat de Lexus de beschikking krijgt over de nodige paardenkrachten.

5.0 liter V8

En waar we voorheen nog moesten gissen naar het type bestrijdingsmiddel onder de kap van de GS-F, weet het betreffende magazine te melden dat het om een 5.0 liter V8 met 465 pk gaat. Of dat genoeg zal zijn ten opzichte van bijvoorbeeld de 560 pk sterke M5 valt nog te bezien. Maar aan uiterlijke krachtpatserij zal het bij de GS-F niet liggen, getuige zijn markante grille, guitige luchtinlaten en de nodige aerodynamische componenten. Wanneer Lexus officieel melding maakt van de komst van hun supersedan is nog even afwachten. Wat ons betreft liever vandaag dan morgen.


Gerelateerde artikelen

Verrassend: Lexus GS F produceert 'slechts' 477 pk

Autonieuws
Verrassend: Lexus GS F produceert 'slechts' 477 pk
> Artikel lezen

Aanschouw de Lexus GS F in al zijn glorie

Fotogalleries
Aanschouw de Lexus GS F in volle glorie
> Artikel lezen

Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op

Autonieuws
Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op
> Artikel lezen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.