Autonieuws

Fingerspitzengefühl: BMW 7-serie by Robbe & Berking

Ook al zie je het er niet altijd van af, handwerk heeft iets magisch. En voor authentieke ambacht, daar draait BMW de hand niet voor om. Maar ´t zit pas echt in het bloed van Robbe & Berking, een familiebedrijf dat hier heel groot en bekend mee is geworden. En zo geschiedde een samenwerking.

Robbe & Berking, opgericht in 1874, heeft iets met zilver. Hun normale werkzaamheden bestaan zoal uit het vervaardigen van chique keukengerei en het decoreren van huizeninterieurs en luxe maritieme jachten. Maar een auto op z’n tijd is ook een interessante uitdaging. Daarop zijn immers meer dan voldoende details aanwezig die in het zilver niet zouden misstaan, ook al worden ze nadien behandeld met een likje verf. Een deel van de magie en het plezier van handgemaakte producten schuilt nu eenmaal in het feit dat het hoe dan ook om een stukje ambacht gaat. Op de BMW 760Li Sterling by Robbe & Berking is daarom niet alles wat zilver blinkt. Maar het is er wel!

BMW Individual
Details waaraan Robbe & Berking zichtbaar heeft gewerkt zijn de grille, de uitlaatsierstukken en de strip op de achterklep. Ook het logo op de D-stijl schittert als zilver, alsook de instaplijsten, de deurgrepen en diverse BMW Individual-accessoires in het interieur. Want in dat exclusieve atelier van BMW is de 760Li Sterling uiteindelijk tot stand gekomen. Verborgen zilver vind je onder andere voorop de motorkap, in de vorm van het handgeschilderde BMW-embleem. Die onbehandeld laten was allicht ietwat te kitscherig.

Voor een kijkje in de keuken van de BMW 760Li Sterling by Robbe & Berking verwijzen we je graag door naar de fotogalerij.

Gerelateerde artikelen

BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre

Autonieuws
BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre
> Artikel lezen

'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht

Spyshots
'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht
> Artikel lezen

Diamanten-inleg voor BMW 750Li Individual

Autonieuws
BMW 750Li xDrive Individual
> Artikel lezen

M760Li xDrive: de Alpina B7 van BMW

Autonieuws
BMW M760Li xDrive
> Artikel lezen

100 keer BMW Individual 7-serie The Next 100 Years

Autonieuws
BMW Individual 7 Serie THE NEXT 100 YEARS
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.