Autonieuws

Mazda MX-5 GT (Jota) al te koop

Meer vermogen, het is een lang gekoesterde wens voor vele MX-5-rijders. Mazda wil daar geen gehoor aan geven en het Britse Jota Sports greep zijn kans om deze vraag te bedienen. Eerder dan verwacht is hun sterkere MX-5 zelfs al verkrijgbaar.

Toen racepartner Jota Sports – onder supervisie van Mazda – afgelopen zomer in Goodwood acte de présence gaf met de MX-5 GT ging het nog om een conceptcar. Maar dat is in de korte tussentijd omgezet naar een verkoopbaar exemplaar. De eerste lichting is zelfs al gebouwd. En dat – gelukkig – zonder die lelijke zwarte carrosseriepanelen rondom. Jota spuit indien gewenst de wielkasten bij het productiemodel netjes in dezelfde kleur als de rest van de carrosserie. Het kleurenpalet bestaat uit drie tinten: White Pearl, True Red en Aluminium Silver. De opvallend oranje kleurstelling op de concept heeft het dus niet overleefd.

205 pk
Onderhuids beschikt de MX-5 GT, die niet via het officiële Mazda-kanaal maar via Jota Sports wordt verkocht, over een opgevoerde 2.0 liter viercilinder. Het blok schopt het tot 205 pk waarmee de roadster een volle seconde sneller naar honderd sprint dan de snelste MX-5 af-fabriek. In 6,4 seconden is de sprint achter de rug. De topsnelheid ligt op 224 km/h wat 6 km/h hoger is.
Maar er is meer. De MX-5 GT van Jota rijdt ook scherper. Het onderstel is opgewaardeerd en rondom zijn er stijvere veren en alertere dempers. Een sportuitlaatsysteem maakt het gewenste plaatje compleet. Of de MX-5 GT ook buiten Groot-Brittannië te verkrijgen is, is niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Mazda komt met restauratieplan voor originele MX-5

Autonieuws
Mazda komt met restauratieplan voor originele MX-5
> Artikel lezen

Fotoserie Mazda gooit nog wat kolen op het vuur

Fotogalleries
> Artikel lezen

Mazda laat de Japanse vlag wapperen op SEMA

Autonieuws
> Artikel lezen

Afneembare hardtop voor Mazda MX-5 Cup

Autonieuws
> Artikel lezen

Waarom wij eeuwige liefde verklaren aan de Mazda MX-5 RF

Autotests
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.