Autonieuws

Honda S660 Concept doet vervlogen tijden herleven

De tweejaarlijkse Tokyo Motor Show nadert weer en daar wil Honda zich natuurlijk van een goede kant laten zien. Ze doen dat met deze S660 Concept, een compacte roadster in de geest van de vooral lokaal fameuze Beat.

In de jaren ’90 was de Honda Beat een begeerlijk en tegelijk guitig roadstertje. Slechts 3,3 meter in lengte mat het tweezittertje – wat ter verduidelijking 50 centimeter korter is dan een Mini Cabrio. Maar de Beat beschikte desalniettemin over een middenmotor die de achterwielen aanstuurde. Het blokje was slechts 660 cc groot, maar de 64 pk die het kon ontwikkelen was hoog genoeg om voor vlotte prestaties te zorgen. De oer-Beat woog immers maar 640 kilogram.

S660 Concept
Dat de S660 Concept een vette knipoog naar de Beat is steekt Honda niet onder stoelen of banken; de auto, hoewel sterk gemoderniseerd, lijkt sprekend op de Beat die in 1996 uit productie ging. En dat blijft niet beperkt tot het uiterlijk, ook onderhuids zijn de overeenkomsten treffend. Zoals de modelnaam al doet vermoeden beschikt de S660, net als toen, over een 660 cc grote motor. Hij produceert zelfs evenveel vermogen als in de Beat. Een groot motorisch verschil is dat de nieuwe motor in de S660 hulp krijgt van een turbo. Nu maar hopen dat de S660 Concept niet zwaarder is dan de Beat. En dat –ie in productie gaat, al zal hij in eerste instantie voor de thuismarkt bedoeld zijn.

Gerelateerde artikelen

Honda Urban EV verkozen tot beste conceptcar

Autonieuws
Honda Urban EV verkozen tot beste conceptcar
> Artikel lezen

Design nieuwe Honda Insight radicaal anders

Autonieuws
> Artikel lezen

Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven

Autonieuws
Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.