Autonieuws

BMW M235i gefotografeerd bij dealerpresentatie

De discretie van BMW is bij de nieuwe 2-serie Coupé ver te zoeken en daar plukken wij de vruchten van. Tijdens een dealerpresentatie in de Verenigde Staten wist een bezoeker geniepig wat kiekjes te nemen van de auto zodat wij de M235i nog eens nader kunnen bewonderen.

We hebben de BMW 2-serie Coupé al eens in adamskostuum aan de waterkant gespot en nu krijgen we wederom de beschikking over een volledig ongesluierde 2-serie, de M235i nog wel. We zien opnieuw dat de voorzijde sterke verwantschappen met de M135i heeft, hoewel de vorm van de koplampen meer richting 3-serie neigt. Toch is de 2-serie niet zomaar een 1-serie met kont. De sterk aflopende daklijn geven hem een onvervalste coupé-uitstraling. Opmerkelijk zijn de matgrijze spiegelkappen die we nog niet eerder op een BMW-model hebben ontdekt.

Rappe knaap
Onder de kap van de M235i ligt naar verluidt een 3.0 liter geblazen zescilinder met 326 pk, die zijn 450 Nm aan koppelkracht afvuurt op de achterwielen. Daarmee zal deze 2’er een rappe knaap worden, al wordt er in 2016 een nog potentere M2 verwacht, die de 1-serie M Coupé moet doen vergeten. Het debuut van de nieuwe 2-serie Coupé zal zich op 25 oktober voordoen. Volgend jaar zien we eveneens een 2-serie Cabrio tegemoet.

Bron: 2Addicts

Gerelateerde artikelen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor vernieuwde BMW 2-serie Coupé & Cabrio

Autonieuws
Prijskaartjes voor vernieuwde BMW 2-serie Coupé & Cabrio
> Artikel lezen

BMW 2-serie Coupé, Cabriolet en M2 opgefrist

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Bijgepunte BMW M2 sjeest zichzelf voorbij

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.