Autonieuws

Gezellige huiskamer in nieuwe Mercedes V-klasse

Het interieur van de Mercedes-Benz V-klasse, de opvolger van de Viano, is nog fraaier dan de schetsen beloofden. Zou Mercedes vergeten zijn dat het hier om een personenbus gaat?!

Voor de tweede keer vandaag duikt er een dashboard van een nieuwe Mercedes op en deze warm ogende huiskamer van de V-klasse is – we durven het bijna niet te zeggen – allicht nog fraaier dan dat van de nieuwe C-klasse. Terwijl het hier om een personenbus gaat! Mercedes-Benz lijkt zichtbaar een andere betekenis aan dat concept te willen geven met deze opvolger van de Viano.

Limobus
Na een enerverende reis met een super-de-luxe Viano vorig jaar dragen we deze personenmobiel van Mercedes een warm hart toe. Maar kritieken waren er ook. Zo liet de afwerking en de bouwkwaliteit van de Viano wat te wensen over. Kraakjes en piepjes kwamen bij elke oneffenheid uit een andere hoek. Ook het rijgedrag was nou niet bepaald verfijnd. De oorzaak van deze verbeterpunten schuilt voor een groot deel in het feit dat iedere Viano zijn leven start als Vito, de Spartaanse derivaat die door het leven gaat als werkpaard in plaats van sierpaard.
Maar als het met ingang van de ‘V’ de omgekeerde wereld is, dan belooft dat nog wat voor de nieuwe Vito. Wat een klasse stralen deze afbeeldingen uit. Het grote oppervlakte aan (echt) hout doet daarin veel, maar ook subtiele aluminium details doen een duit in het chique zakje. Als het klopt dat de V-klasse tevens de kopergroep van de (geflopte) R-klasse moet bedienen is dat ook een belangrijke keuze. Meer informatie bij het naderen van de Autosalon van Genève waar de V-klasse zijn debuut beleeft.

Gerelateerde artikelen

Luxe kampeerbus: de nieuwe Mercedes-Benz Marco Polo

Lifestyle & design
Mercedes-Benz Marco Polo and Marco Polo Activity
> Artikel lezen

Business lounge op wielen: Brabus V-klasse

Autonieuws
Business lounge op wielen: Brabus V-klasse
> Artikel lezen

Mercedes-Benz V-klasse is er vanaf 56 mille

Autonieuws
Mercedes-Benz V-klasse is er vanaf 56 mille
> Artikel lezen

Overal uitslapen in Mercedes V-klasse Marco Polo

Autonieuws
Super-de-luxe
> Artikel lezen

Mercedes-Benz V-Klasse gaat op de sportieve toer

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes Concept V ision e: de ultieme getaway car?

Autonieuws
Mercedes-Benz V-klasse Plug-In Hybrid
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.